Kelemen Hunor acuză România că nu-şi respectă obligaţiile în privinţa minorităţilor

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a acuzat România, că nu respectă obligaţiile pe care şi le-a asumat înainte de a deveni membru al NATO şi Uniunii Europene.

Prezent azi, la cea de-a XII-a ediţie a taberei "Tineretul şi Uniunea Europeană", organizată în staţiunea Izvoru Mureşului,  liderul UDMR a susţinut că România nu-şi respectă obligaţiile asumate înainte de intrarea în NATO şi Uniunea Europeană în privinţa drepturilor individului, proprietăţii şi minorităţilor.

Kelemen Hunor a subliniat că aceste probleme au fost aduse la cunştinţă atât factorilor politici din România, cât şi celor de la Bruxelles, Strasbourg şi Washington.

În opinia sa, România a înregistrat în ultimii ani un regres în privinţa respectării acestor drepturi.

El a atras atenţia că este de neînţeles de ce nu se respectă Legea Învăţământului în privinţa înfiinţării unei linii cu predare în limba maghiară la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş, iar în privinţa retrocedării bunurilor confiscate de comunişti abia dacă 50% din proprietăţi au fost restituite pînă acum.

În staţiunea Izvoru Mureşului, între 7 - 12 iulie, se desfăşoară cea de-a XII-a ediţie a taberei "Tineretul şi Uniunea Europeană?, organizată de Conferinţa Tineretului Maghiar din România, Prezidiul Executiv al UDMR şi Asociaţia Kós Károly Akadémia.

Cei aproximativi 200 de tineri maghiari din România, cu vârste cuprinse între 17-35 ani, discută teme legate de emigraţie, probleme europene, cele ale minorităţilor, despre politică, despre hobby-uri şi profesii, transmite corespondentul RRA, Angela Bârsan.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 9 Iulie 2015
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste