Gabriel Oprea, premier interimar

Despre majorarea salariilor demnitarilor cu rang înalt: "Nu ne putem preface că este normal ca un preşedinte de ţară europeană să primească la finalul de lună aproximativ 1500 de euro".

Guvernul a adoptat astăzi o ordonanţă de urgenţă prin care sunt majorate începând cu luna august, indemnizaţiile a 48 de înalţi demnitari.

Premierul interimar, Gabriel Oprea, a anunţat că sunt vizate 48 de funcţii, între care preşedintele ţării, primul-ministru şi ministrii, preşedintii celor două Camere ale Parlamentului, directorii SRI, SIE, SPP si STS.

"Din raţiuni de transparenţă pentru că a nu exista nicio suspiciune în legătură cu adoptarea unor creşteri de indemnizaţii pentru cele mai înalte funcţii de demnitate publică din statul român îmi asum atât corectitudinea cât şi oportunitatea acestei măsuri. Consider că salarizarea din sistemul public nu este un act populist ci o exigenţă, în conformitate cu statutul actual al României. Nu ne putem preface că este normal ca un preşedinte de ţară europeană să primească la finalul de lună aproximativ 1500 de euro. După cum ştiţi, ani de zile salariul preşedintelui României a fost mai mic decât salariile unor funcţionari de rang secund din alte instituţii. Mai mult, am avut foarte mulţi miniştri cu remuneraţii mai micăi decât subalternii lor", a explicat Gabriel Oprea la finalul şedinţei de Guvern.

Declaraţia integrală, în prima pagină a site-ului, playerul audio.

Cele mai mari salarii le vor avea preşedintele României, preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, primul ministru şi preşedinţii celor două camere ale Parlamentului.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 8 Iulie 2015
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste