Guvernul majorează salariile înalţilor demnitari. Vezi cine va avea cel mai mare salariu

Potrivit unei ordonanţe de urgenţă a Guvernului, cele mai mari salarii le vor avea preşedintele României, preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, primul ministru şi preşedinţii celor două camere ale Parlamentului.

Guvernul a adoptat astăzi o ordonanţă de urgenţă prin care sunt majorate începând cu luna august, indemnizaţiile a 48 de înalţi demnitari.

Premierul interimar, Gabriel Oprea, a anunţat că sunt vizate 48 de funcţii, între care preşedintele ţării, primul-ministru şi ministrii, preşedintii celor două Camere ale Parlamentului, directorii SRI, SIE, SPP si STS.

"Din raţiuni de transparenţă pentru că a nu exista nicio suspiciune în legătură cu adoptarea unor creşteri de indemnizaţii pentru cele mai înalte funcţii de demnitate publică din statul român îmi asum atât corectitudinea cât şi oportunitatea acestei măsuri. Consider că salarizarea din sistemul public nu este un act populist ci o exigenţă, în conformitate cu statutul actual al României. Nu ne putem preface că este normal ca un preşedinte de ţară europeană să primească la finalul de lună aproximativ 1500 de euro. După cum ştiţi, ani de zile salariul preşedintelui României a fost mai mic decât salariile unor funcţionari de rang secund din alte instituţii. Mai mult, am avut foarte mulţi miniştri cu remuneraţii mai micăi decât subalternii lor", a explicat Gabriel Oprea la finalul şedinţei de Guvern.

Oprea a precizat că cele mai mari salarii le vor avea preşedintele României, preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, primul ministru şi preşedinţii celor două camere ale Parlamentului.

Salariul maxim va fi egal cu cel care este acum în plată la nivelul preşedintelui Curţii Supreme, respectiv 21.500 de lei brut

AUDIO Declaraţii Gabriel Oprea

Salarii mai mari pentru bugetari

Oficialul a mai anunţat că până la finalul anului vor creşte salariile în tot sistemul public.

"În primul rând, vreau să fac cunoscut în mod oficial faptul că până la finalul acestui an vom avea creşteri de salarii în tot sistemul public. există un proiect pregătit de Ministerul Muncii care în cel mai scurt timp va deveni lege, astfel încât fiecare angajat la stat să primească un salariu corect, în raport cu munca şi responsabilităţile sale", a adăugat Oprea.

Ministrul Muncii, Rovana Plumb, preciza zilele trecute că salariul maxim va fi egal cu cel care acum este în plată la nivelul preşedintelui Înaltei Curţi de Casaţie si Justiţie, respectiv un salariu brut de 21 de mii 500 de lei.
 


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 8 Iulie 2015
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste