Premierul interimar şi ministrul Apărării, prezenţi la arborarea drapelului la Miercurea Ciuc

Premierul interimar, Gabriel Oprea şi ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, au participat azi la ceremonia ocazionată de arborarea celui mai mare Tricolor din judeţul Harghita, la Miercurea Ciuc.

La ceremonie a fost prezent de asemenea şi şeful Statului Major General, generalul-locotenent Nicolae Ciucă.

Evenimentul a marcat Ziua Drapelului Naţional care se serbează în fiecare an, pe 26 iunie.

De menţionat că azi  a fost ridicat pe cel mai înalt catarg din Miercurea-Ciuc, cel mai mare drapel tricolor din judeţul Harghita.

Ministrul Mircea Duşa anunţa că a pregătit evenimentul cu mult timp în urmă, împreună cu Gabriel Oprea, premier interimar.

"Pe 26 iunie, vineri, militarii români vor fi prezenţi în toate garnizoanele la ceremoniile organizate cu ocazia Zilei Drapelului, iar domnul vicepremier Oprea şi cu mine ne vom afla la Miercurea-Ciuc, pentru a înălţa pe cel mai înalt catarg din judeţ cel mai mare drapel tricolor, pentru că şi la Harghita tricolorul trebuie să fie la el acasă. (…) Domnul vicepremier Oprea şi cu mine am pregătit acest eveniment din judeţul Harghita de foarte mult timp şi cred că vom fi prezenţi", a anunţat Mircea Duşa.

Gabriel Oprea: Este o mândrie să onorez drapelul României

După ce a primit onorul de la Garda de Onoare a Regimentului 30 Gardă "Mihai Viteazul", premierul interimar Gabriel a spus, în discursul rostit cu acest prilej că este o mândrie să onoreze la Miercurea Ciuc drapelul României, care reprezintă un "simbol al statului român, naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil".

Premierul interimar a mai arătat că,  în calitate de militar, are un respect deosebit pentru valorile fundamentale ale statului român.

"Prin cinstirea simbolurilor naţionale, menţinem vie energia noastră ca neam, pentru că de aici ne tragem puterea de a depăşi greutăţile şi de a merge mai departe. Actualul context geopolitic, provocările externe cărora România trebuie să le facă faţă sunt tot atâtea motive pentru ca astăzi, fiecare dintre noi, să dovedim ataşamentul faţă de valorile naţionale", a spus Gabriel Oprea.
 

AUDIO Discursul premierului interimar Gabriel Oprea

Ministrul Apărării: La mulţi ani drapelului României!

La rândul său, ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, a subliniat că pentru militari simbolurile naţionale sunt valori deosebite şi fiecare dintre noi trebuie să respecte aceste simboluri.

Ministrul a urat "la mulţi ani" românilor de Ziua Drapelului şi a amintit că trebuie respectate "simbolurile naţionale şi mai ales drapelul tricolor".

"Trebuie să ne respectăm valorile, trebuie să ne respectăm simbolurile naţionale şi mai ales drapelul tricolor, el reprezintă independenţa, reprezintă suveranitatea şi reprezintă unitatea poporului român. De aceea, în această zi de mare sărbătoare a românilor, domnul. prim-ministru interimar şi cu mine am dorit să fim la Miercurea Ciuc să înălţăm pe acest catarg înalt drapelul tricolor. La mulţi ani drapelului României, la mulţi ani românilor", a spus Mircea Duşa.

AUDIO Discursul ministrul Apărării, Mircea Duşa


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 26 Iunie 2015
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste