Ioan Chelaru crede că ar trebui reluat votul în cazul Şova

Vicepreşedintele Senatului, social-democratul Ioan Chelaru a declarat că în opinia sa toată procedura în cazul Dan Şova trebuie reluată.

Ioan Chelaru a declarat, luni, la finalul Biroului Permanent al Senatului, că nu se pune problema reinterpretării, iar cine vorbeşte în aceşti termeni sau nu cunoaşte situaţia, sau este de rea credinţă.

"Dacă CCR a spus foarte clar că este o problemă cu hotărârea, care este dată în principiu în baza unor acte normative care au fost declarate în urmă cu 10 ani sau 7 ani neconstituţionale, dar care nu au fost modificate, în aceste condiţii toată procedura care s-a desfăşurat în ziua respectivă este neconstituţională şi va trebui refăcută. Ceea ce cred că se va întâmpla. Vom vedea ce, nu hotărăsc eu, am spus doar un punct de vedere", a declarat Ioan Chelaru.

Vicepreşedintele Senatului a adăugat că o decizie va fi luată după ce Senatul va primi un punct de vedere oficial de la Curtea Constituţională.

"În prima şedinţă a Biroului permanent vom pune în discuţie calea de urmat. Cred că drumul de urmat este dezbatere în Comisia juridică, stabilirea unei hotărâri în săptămâna următoare, după o şedinţă în plen a Senatului, probabil un nou vot. Aşa cred. Am văzut puncte de vedere care vorbesc despre reinterpretare. Atât timp cât CCR a declarat neconstituţională întreaga hotărâre, asta înseamnă că şi votul este neconstituţional, deci toată procedura, şi atunci va trebui să refacem procedura", a mai spus el.

Judecătorii Curţii Constitutionale au decis pe 6 mai că este neconstituţională Hotărârea Senatului referitoare la rezultatul votului exprimat în urma cererii DNA de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive a senatorului Dan Şova. 

Decizia a fost luată în urma unei sesizari depuse de PNL, care, susţinea că votul din 25 martie, în cazul senatorului PSD, Dan Şova este neconstituţional.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 11 Mai 2015
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste