România sărbătorește Ziua Independenței de Stat

Pe 9 mai 1877, ministrul de externe Mihail Kogălniceanu declara în parlament că suntem ''dezlegaţi de legăturile noastre cu Înalta Poartă şi, prin urmare, suntem independenţi, suntem naţiune de sine stătătoare''.

9 mai nu înseamnă doar Ziua Europei sau încheierea celui de-Al Doilea Război Mondial.

În România, la 9 mai se sărbătoreşte Ziua Independenţei de Stat.

În 1877, ministrul de externe Mihail Kogălniceanu declara în parlament că suntem ''dezlegaţi de legăturile noastre cu Înalta Poartă şi, prin urmare, suntem independenţi, suntem naţiune de sine stătătoare''.

La 138 de ani de la proclamarea independenţei, la Târgu Mureş vor avea loc numeroase manifestări.

Evenimentele vor debuta la ora 9:00, cu expoziţia de tehnică militară din Piaţa Trandafirilor, transmite corespondentul RRA, Raul Matiș.

Începând cu ora 10:30, în Piaţa Victoriei va avea loc o ceremonie militară, în cadrul căreia ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, va trece în revistă Garda de Onoare şi va saluta drapelul de luptă al Brigăzii VI Operaţii Speciale "Mihai Viteazul".

Programul mai cuprinde intonarea imnului naţional al României şi imnului Europei, oficierea unei slujbe religioase, alocuţiuni ale oficialităţilor şi depuneri de coroane şi jerbe de flori la Monumentul Ostaşului Român.

Ceremonia militară va continua cu defilarea Gărzii de Onoare, urmată de o demonstraţie de zbor cu aeronave aparţinând Aeroclubului României, pentru ca, în încheiere, un militar purtând drapelul României să execute un salt demonstrativ cu paraşuta.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 9 Mai 2015
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste