Toni Greblă, reţinut pentru 24 de ore

UPDATE Toni Greblă, a fost reţinut de procurorii DNA , după circa două ore de audieri.

UPDATE Avocatul acestuia a confirmat reţinerea pentru 24 de ore a fostului judecător al CCR.

Toni Greblă a fost transportat la arestul Poliţiei Capitalei.

El consideră măsura reţinerii sale excesivă, dar avocaţii spun că este pregătit să treacă prin această situaţie dificilă.

Toni Greblă este anchetat pentru mai multe infracţiuni, printre care trafic de influenţă în formă continuată, activităţi economice incompatibile cu funcţia sau constituirea unui grup infracţional organizat.

În această dimineaţă, fostul judecător al Curţii Constituţionale Toni Greblă s-a prezentat la Direcţia Naţională Anticorupţie, fiind citat în dosarul în care s-a cerut încuviinţarea arestării pentru mai multe infracţiuni.

La intrarea în sediul DNA, Toni Greblă a respins acuzaţiile procurorilor şi a spus că nu a apărut nicio probă nouă în dosar, informează redactorul RRA.    

"Dacă din punct de vedere instituţional am înţeles că se doreşte schimbarea clasei politice şi prin astfel de mijloace, din punct de vedere penal nu înţeleg ce mi se întâmplă. (...) Acuzele care mi se aduc, o parte din ele le cunoaşteţi din spaţiul public, altele sunt nişte interpretări fantasmagorice. Nu a apărut nimic nou în dosar până acum, ba dimpotrivă, probele administrate până în prezent par să confirme punctul meu de vedere. Ancheta judiciară va continua cum e normal să continue. Eu sunt convins că adevărul va ieşi la iveală. Eu nu am furat din banul public, eu nu am devalizat banul public", a afirmat Greblă.

Despre relaţia cu finul său, fostul judecător a spus că şi-o asumă, chiar dacă poate uneori a fost nepotrivită.

Întrebat dacă se aşteaptă să fie reţinut, Toni Greblă a răspuns: "În niciun caz"

Amintim că în 4 februarie, Curtea Constituţională a României a anunţat că Toni Greblă a demisionat din funcţia de judecător.

"Curtea constată că actul demisiei a survenit pe fondul presiunilor exercitate asupra instanţei constituţionale în legătură cu exercitarea atribuţiilor sale prevăzute de Legea fundamentală', se arăta într-un comunicat al CCR transmis acea dată.

Anterior, procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a cerut sesizarea Biroului permanent al Senatului pentru încuviinţarea arestării preventive în cazul lui Toni Greblă, urmărit penal pentru mai multe fapte, şi trimiterea acestuia în judecată.

Procurorii au extins urmărirea penală faţă de Toni Greblă şi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de favorizarea făptuitorului şi folosirea în orice mod direct sau indirect de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii dacă este folosită în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite.

El era acuzat de trafic de influenţă, efectuare de operaţiuni financiare ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia în scopul obţinerii pentru sine şi pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, constituirea unui grup infracţional organizat (în forma constituirii şi în vederea pregătirii infracţiunii de folosire, la autoritatea vamală, a documentelor vamale de transport sau comerciale falsificate).
      


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 10 Martie 2015
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste