Ministrul Justiţiei îl va consulta pe preşedintele Iohannis în propunerea şefului DIICOT

Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a declarat că se va consulta cu preşedintele Klaus Iohannis înainte de a trimite propunerea pentru noul şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism.

Întrebat dacă se va consulta cu preşedintele înainte de a trimite propunerea pentru noul şef al DIICOT, ministrul Justiţiei a răspuns : "Cu siguranţă", informează Agerpres.

Cazanciuc a făcut această precizare, astăzi, după participarea la prezentarea raportului de activitate al DIICOT pe anul 2014.

Ministrul Justiţiei a mai recunoscut că va cere şi o informare de la SRI în privinţa viitorului şef al DIICOT.

"Cu siguranţă voi face toate demersurile legale în aşa fel încât la conducerea DIICOT-ului să fie cel mai bun procuror", a spus el potrivit sursei citate.

Cazanciuc a mai arătat că, în general, procurorii DIICOT îşi doresc în frunte un procuror pe care să-l respecte profesional, care să le dea încredere şi care poată să adune în jurul lui o echipă de elită, aşa cum e această structură.

"E foarte important ca toată lumea să aibă încredere că este o procedură transparentă şi bazată pe merit. În primul rând, procurorii DIICOT trebuie să aibă această credinţă, pentru că ei vor lucra cu noul şef. Ei trebuie să aibă încredere că acesta va avea capacitatea de a performa, împreună cu ei, la conducerea DIICOT", a mai spus Cazanciuc.

Ministerul Justiţiei a anunţat, luni, demararea procesului de selecţie pentru ocuparea funcţiei de procuror şef al DIICOT.

Potrivit unui comunicat,  procurorii care îndeplinesc condiţiile legale trebuie să depună documentele în susţinerea candidaturii până la 16 martie, urmând a fi invitaţi, începând cu data de 17 martie, la un dialog cu ministrul justiţie, mai precizează Agerpres.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 6 Martie 2015
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste