Deputatul Marko Attila "trebuie să se supună legilor românești"

Vicepreşedintele Comisiei juridice, deputatul PSD Ciprian Nica, a precizat că pentru a-şi studia dosarul, Marko Attila trebuie să se prezinte personal la Parlament, sau să îşi desemneze un avocat.

Comisia juridică de la Camera Deputaţilor nu îi poate trimite deputatului UDMR Marko Attila o copie a dosarului de urmărire penală şi a cererii procurorilor care au solicitat încuviinţarea arestării sale preventive în cauza penală în care este implicată şi fosta şefă a DIICOT Alina Bica.

Vicepreşedintele Comisiei juridice, deputatul PSD Ciprian Nica, a precizat astăzi că pentru a-şi studia dosarul Marko Attila, despre care se crede că s-ar afla acum în Ungaria, trebuie fie să se prezinte personal la Parlament, fie să îşi desemneze un avocat.

"Trebuie să se supună legilor româneşti, pentru că este cetăţean român de etnie maghiară. Indiferent că stă el al momentul actual în Ungaria, infracţiunea, aşa cum reiese din rechizitoriul Parchetului, este comisă în exercitarea atribuţiunilor pe care le are ca şi cetăţean român al unei instituţii a statului român. Dacă domnia sa nu binevoieşte să vină personal să îşi studieze dosarul, atunci să îşi delege un avocat, cu actele necesare, şi să vină să consulte acest dosar, dacă se află la Biroul Permanent, dacă nu a fost predat la Parchet", a spus Ciprian Nica.

Camera Deputaţilor a decis în septembrie anul trecut să îi ridice imunitatea deputatului UDMR Marko Attila, în vederea arestării preventive în dosarul retrocedărilor ilegale, în care este implicată şi fosta şefă a DIICOT, Alina Bica.

Marko, acuzat de abuz în serviciu şi care mai are o condamnare cu suspendare într-un alt dosar de corupţie, tot pentru retrocedări frauduloase, s-a refugiat la Budapesta şi a cerut protecţia premierului ungar Viktor Orbán.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 3 Martie 2015
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste