Arest la domiciliu pentru Nicuşor Constantinescu în dosarul "Centrul Militar Zonal"

Magistraţii Tribunalului Constanţa au decis astăzi să înlocuiască măsura controlului judiciar cu arestul la domiciliu, în dosarul Centrul Militar Zonal.

Preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, va fi cercetat în arest la domiciliu în dosarul în care este judecat că ar fi subfinanţat Centrului Militar Zonal.

Decizia, care a fost luată de magistraţii Tribunalului Constanţa, nu este definitivă şi poate fi atacată la Curtea de Apel.

Nicuşor Constantinescu mai are un mandat de arestare preventivă la domiciliu într-un alt dosar în care este acuzat de comiterea a cinci infracţiuni, printre care abuz în serviciu şi coruperea alegătorilor, transmite corespondentul RRA, Mona Constantinescu,

Iniţial, el fusese arestat preventiv în acest dosar, dar a contestat decizia, iar magistraţii i-au dat câştig de cauză.

Procurorii anti-corupţie de la Constanţa pretind că în perioada în care se afla sub control judiciar, preşedintele ales al CJ Constanţa  a comis o tentativă de abuz în serviciu întocmind mai multe hotărâri privind finanţarea unor cluburi sportive şi asociaţii culturale. De asemenea, ar fi făcut unele plăţi, din bani publici, către instituţii de presă din Constanţa.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 26 Februarie 2015
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste