Propunerea PNL pentru funcţia de judecător la CCR, cele mai multe voturi

În urma audierilor de la Comisia Juridică a Senatului pentru funcţia de judecător la Curtea Constituţională, propunerea PNL, Mona Lisa Neagoe, a primit şase voturi.

Celelalte două  candidate la funcţia de judecător al Curţii Constituţionale a României,  respectiv Simona Maia Teodoroiu, propusă de PSD a primit patru voturi pentru, iar senatorul Florina Ruxandra Jipa,  a beneficiat de două voturi.

Preşedintele Comisiei Juridice, senatorul Cătălin Boboc, a precizat că toate cele trei candidate au îndeplinit condiţiile legale pentru a ocupa un post de judecător la Curtea Constituţională.

"Rezultatul analizei dosarelor este acela că toate cele trei candidate au îndeplinit condiţiile legale, dosarele fiind complete. Au experienţa necesară, au studii în domeniu. Acestea vor fi, mai departe, trimise ca recomandare plenului, recomandare care se face şi în urma unui vot obţinut. Doamna Neagoe a obţinut şase voturi pentru, adică cele mai multe voturi, întrunind majoritatea. Doamna Teodoroiu, patru voturi pentru şi doamna Jipa, două voturi pentru", a spus Cătălin Boboc.

Amintim că în urma demisiei lui Toni Greblă, Biroul Permanent a decis demararea procedurilor de numire a unui nou membru al CCR.

Avizul Comisiei de specialitate este consultativ, iar decizia finală aparţine Plenului Senatului.

De menţionat că Plenul Senatul va supune la vot cele trei candidaturi pentru funcţia de judecător al CCR, în şedinţa de miercuri, care va începe la ora 16,00.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 17 Februarie 2015
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste