România condamnă acţiunile teroriste din Libia

Autorităţile române condamnă decapitarea în Libia, de către organizaţia teroristă Statul Islamic, a 21 de creştini egipteni şi reclamă un răspuns ferm din partea comunităţii internaţionale împotriva violenţei şi terorismului.

Preşedintele Klaus Iohannis a scris pe pagina sa de Facebook că uciderea unor oameni nevinovaţi şi persecuţiile la care sunt supuşi creştinii de către teroriştii afiliaţi grupării Statul Islamic sunt acte de o cruzime şi barbarie incalificabile, care au nevoie de un răspuns ferm din partea comunităţii internaţionale.

Potrivit preşedintelui României, "aceste atrocităţi arată că este neapărată nevoie de o soluţie politică a conflictului din Libia şi de toleranţă zero faţă de grupările teroriste".

La rândul său, Ministerul de Externe precizează că actele teroriste comise de gruparea Statul Islamic nu pot fi justificate sub nicio formă, iar cei responsabili trebuie să răspundă pentru faptele lor.

În aceste circumstanţe deosebit de grave, Ministerul de Externe reiterează susţinerea pentru o soluţionare cât mai grabnică a crizei din Libia, situaţie care a făcut posibilă comiterea acestor crime abominabile.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 16 Februarie 2015
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste