Declaraţie privind combaterea terorismului, adoptată în numele României

Liderii europeni au adoptat la Consiliul European de la Bruxelles, în numele României, o declaraţie referitoare la combaterea terorismului.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că la summit-ul european de ieri, s-a adoptat - în numele României - o declaraţie referitoare la combaterea terorismului.

"În numele României am adoptat o declaraţie privind măsurile de combatere a terorismului, acestea vizează asigurarea securităţii cetăţenilor, prevenirea radicalismului de orice fel, cooperarea cu partenerii internaţionali", a spus Iohannis, care a participat ieri, la summit-ul european de la Bruxelles.

El a precizat că măsurile ce vor fi luate în acest sens, trebuie să fie aplicate fără diferenţe de tratament între statele membre Schengen şi cele non Schengen pentru a nu crea noi diviziuni în interiorul Uniunii.

"Am susţinut că acţiunile noastre nu trebuie să creeze noi bariere. Măsurile pe care le vom decide trebuie aplicate coerent în interiorul frontierelor UE, fără diferenţe de tratament între statele membre Schengen şi cele non Schengen", a arătat Iohannis.

Şeful statului a menţionat, totodată, necesitatea menţinerii unui echilibru între libertăţile fundamentale, precum păstrarea principiului liberei circulaţii a persoanelor în Uniune, legislaţia în vigoare şi responsabilitatea care există în asigurarea securităţii cetăţenilor Uniunii Europene.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 13 Februarie 2015
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste