Preşedintele Iohannis participă la primul Consiliu European

România este reprezentată, la Consiliul European de la Bruxelles, de preşedintele Klaus Iohannis, aflat la prima sa participare la o astfel de reuniune.

Lupta împotriva terorismului şi situaţia Greciei sunt principalele teme ale reuniunii şefilor de stat şi de guvern din Uniunea Europeană, de astăzi, de la Bruxelles.

După negocierile, încheiate azi-noapte târziu, miniştrii de finanţe din zona euro nu au ajuns la niciun acord cu Grecia.

Potrivit agenţiilor de presă, guvernul de la Atena refuză să aplice, în continuare, măsurile de austeritate impuse de FMI şi Uniunea Europeană şi cere o schemă mai lejeră de returnare a împrumuturilor, care să ţină cont de performanţele economice ale ţării.

România este reprezentată, la Consiliul European de la Bruxelles, de preşedintele Klaus Iohannis, aflat la prima sa participare la o astfel de reuniune.  

Preşedintele Klaus Iohannis a susţinut că procesul de consolidare a uniunii economice şi monetare are o importanţă deosebită nu numai pentru ţările care sunt membre în zona euro, ci şi pentru celelalte ţări din Uniune, în contextul în care România se pregăteşte să devină membră în zona euro.

El a precizat că şefii de stat şi de guvern vor discuta despre situaţia din Ucraina, dar şi despre relaţia Uniunii Europene cu Federaţia Rusă.

De altfel, potrivit unor surse oficiale, preşedintele Klaus Iohannis se va întâlni astăzi, în marja summitului, cu preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko.

În cadrul întâlnirii care are loc la solicitarea părţii ucrainene, vor fi abordate teme ce vizează relaţia bilaterală şi situaţia din ţara vecină. Potrivit aceloraşi surse, şeful statului intenţionează să efectueze o vizită în Ucraina, în perioada următoare. Tot astăzi, preşedintele Klaus Iohannis va participa la Summitul Partidului Popular European şi va avea o întâlnire cu liderul PPE, Joseph Daul.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 12 Februarie 2015
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste