Preşedintele Iohannis, primul discurs în Parlamentul României

Preşedintele Klaus Iohannis prezintă astăzi, în Parlament, primul său mesaj de la preluarea mandatului.

Şeful statului ar putea vorbi despre modificarea legislaţiei electorale şi a funcţionării partidelor, teme care au mai fost abordate până acum în întâlnirile cu reprezentanţii partidelor politice. În legislativ va fi prezent şi premierul Victor Ponta.

Klaus Iohannis s-a mai întâlnit cu reprezentanţii partidelor până acum, dar la Palatul Cotroceni.

Liderii partidelor, împreună cu şeful statului, au semnat un acord politic privind creşterea finanţării pentru armată.

A doua rundă de negocieri s-a desfăşurat la finele lunii ianuarie. Klaus Iohannis declara la finalul acestor negocieri că a propus un calendar privind legislaţia electorală.

El a mai subliniat şi că există toate premisele adoptării în scurt timp a unei soluţii legislative de simplificare a procedurilor privind solicitările justiţiei în cazul parlamentarilor.

"Toate partidele şi-au exprimat disponibilitatea de a susţine simplificarea procedurilor, pentru cererile de încuviinţare a reţinerii, arestării sau percheziţiei parlamentarilor, pentru permite justiţiei să îşi facă treaba", afirma preşedintele la aceea dată.

PSD a propus atunci ca Autoritatea Electorală Permanentă să organizeze inclusiv alegerile din străinătate şi a abordat şi tema imunităţii parlamentare.

Premierul Victor Ponta, preşedintele social-democrat: Am reiterat sprijinul PSD şi al grupurilor noastre parlamentare, pentru o modificare a regulamentelor celor două Camere, pornind de la solicitarea preşedintelui referitoare la proceduri cât mai rapide privind ridicarea imunităţii parlamentare.

În cadrul discuţiilor de la Palatul Cotroceni, PSD şi PNL au susţinut necesitatea reducerii numărului de parlamentari, fără a preciza şi numărul concret de aleşi din legislativ, aminteşte redactorul RRA.

 LIVE VIDEO politicaromaneasca.ro va transmite LIVE VIDEO discursul preşedintelui


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 9 Februarie 2015
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste