Iohannis: Corupția, o amenințare la securitatea națională

Președintele României, Klaus Iohannis, susține că există corupție în România și că aceasta este o ameninţare la adresa securităţii naţionale.

Lupta împotriva corupţiei trebuie să continue la scară mare şi cred că de la începutul mandatului meu am dat semnale foarte clare în acest sens, a declarat preşedintele Klaus Iohannis într-un interviu acordat postului francez TV5 Monde.

"Nu întâmplător lupta anticorupţie a fost una dintre temele cele mai importante ale campaniei mele prezidenţiale. Corupţie în România există, aceasta esteo ameninţare la adresa securităţii naţionale", a spus Iohannis, adăugând că aceasta este prezentă şi "în sferele cele mai înalte ale politicii româneşti".

"Sigur, în ultimii ani s-au făcut paşi importanţi în lupta împotriva corupţiei. Avem rezultate notabile, avem politicieni şi funcţionari care au fost condamnaţi pentru acte de corupţie şi cred că astfel avem dovada certă că nu este doar o dorinţă (de a lupta împotriva corupţiei), este un fapt. Lupta există deja pentru a o eradica", a susținut Iohannis.

Șeful statului precizează că este hotărât să sprijine instituțiile care luptă împotriva corupției.

Este important să-i arătăm acest lucru poporului român. Trebuie încă să facem eforturi, o ştiu, şi aici sunt hotărât să sprijin aceste instituţii care combat corupţia", a mai declarat şeful statului român, în interviul acordat TV5 Monde și citat de Agerpres.

El a precizat că preşedintele are anumite pârghii în acest sens,cum ar fi  numirea procurorului şef al DNA.

"Şi cred că, de la începutul mandatului şi până acum, am ajuns să transmit câteva semnale foarte clare. Lupta împotriva corupţiei trebuie să continue cu intensitate mare, şi putem deja constata acest lucru", a mai afirmat Iohannis.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 6 Februarie 2015
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste