Udrea: Mă simt mai în siguranţă supravegheată de Poliţie

Deputatul Elena Udrea a declarat că nu va contesta controlul judiciar impus de DNA, precizând că "se simte mai în siguranţă" sub supravegherea Poliţiei.

Deputatul Elena Udrea a anunţat astăzi, într-o conferinţă de presă, că nu va contesta controlul judiciar impus de DNA în dosarul Gala Bute, în care este cercetată pentru abuz în serviciu şi alte fapte.

"Am cerut avocaţilor care au făcut contestaţie la măsura care s-a dispus împotriva mea joi, am cerut să retragă contestaţia. Cred că doamna procuror Moraru este o persoană de bună credinţă şi înţeleg că lucrează sub presiune, inclusiv a presei. Ca urmare, nu voi contesta măsura luată împotriva mea, de a începe urmărirea penală şi de a mă obliga să nu părăsesc Bucureştiul timp de două luni", a spus ea.

Fostul ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului, deputatul Elena Udrea, suspectată de fapte de corupţie în dosarul Gala Bute, a mai declarat, că nu a făcut nimic greşit şi ilegal.

Udrea susţine că numele său a fost invocat  în această afacere din cauza acuzaţiilor pe care le-a formulat săptămâna trecută la adresa directorului interimar al Serviciului Român de Informaţii, generalul Florian Coldea.

Aceasta a mai spus că "se simte mai în siguranţă",  fiind supravegheată de Poliţie.

"Nu am încredere aproape în nimeni în acest moment", a afirmat Elena Udrea, într-o declaraţie făcută la Palatul Parlamentului.

Ea a explicat că a dorit să promoveze România prin intermediul celui mai mare campion pe care îl avea România la aceea dată.

"Dacă e o vină că am vrut ca ministerul pe care l-am condus să-şi facă promovarea cu cel mai mare campion pe care România îl avea, atunci mi-o asum acum. MDRT era singurul minister care putea folosi fonduri europene pentru promovarea României în scop turistic folosind imaginea unui sportiv", a susţinut Udrea.

Fostul lider al PDL a mai spus că nu acuză cu nimic Serviciul Român de Informaţii.

"Nu acuz cu nimic SRI, un om nu înseamnă o instituţie. Domnul Coldea este doar un om", a mai spus Udrea.

Procurorii DNA au cerut astăzi încuviinţarea Camerei Deputaţilor pentru începerea urmăririi penale faţă de fostul ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului, deputatul Elena Udrea pe care o acuză de abuz în serviciu şi folosire a influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite.

O solicitare similară a fost făcută şi în cazul senatorului Ion Ariton, fost ministru al Economiei, acuzat de infracţiuni similare.

În cursul dimineţii în dosarul de corupţie Gala Bute au fost făcute percheziţii la domiciliile unor persoane fizice şi sedii ale unor firme, iar la sediul central al DNA sunt audiate acum mai multe persoane implicate în organizarea şi desfăşurarea Galei Bute.

Elena Udrea este cercetată sub control judiciar într-un alt dosar pentru spălare de bani şi fals în declaraţia de avere.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 2 Februarie 2015
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste