Comisia juridică se pronunţă în trei zile pe urmărirea penală a Elenei Udrea

Elena Udrea este acuzată de abuz în serviciu, folosirea influenţei pentru obţinerea unor foloase şi tentativă la fraudare de fonduri europene în dosarul "Gala Bute".

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a aprobat în unanimitate înaintarea către Comisia Juridică a solicitării procurorului general privind începerea urmăririi penale pentru deputatul Elena Udrea.

Comisia Juridică are la dispoziţie trei zile pentru întocmirea unui raport care va fi supus apoi dezbaterilor în plenul Camerei Deputaţilor.

Şefa Direcţiei Naţionale Anticorupţie Laura Codruţa Kövesi a cerut Parlamentului ridicarea imunităţii foştilor miniştri Ion Ariton şi Elena Udrea, pentru a putea fi începută urmărirea penală a acestora în dosarul "Gala Bute".

Elena Udrea este acuzată de abuz în serviciu, folosirea influenţei pentru obţinerea unor foloase şi tentativă la fraudare de fonduri europene.

Fostul ministru al economiei, Ion Ariton este acuzat că şi-a folosit influenţa pentru a obţine foloase necuvenite şi de abuz în serviciu.

Potrivit procurorilor, el i-ar fi determinat pe reprezentanţii a 10 comapanii de stat din subordinea sa să sponsorizeze, cu aproape 2 milioane de lei, organizarea "Galei Bute".

Dosarul "Gala Bute"

Dosarul este, de mai mulţi ani, în atenţia procurorilor anticorupţie.

Este vorba despre modul în care a fost finanţat şi s-a organizat meciul de box dintre Lucian Bute şi Jean-Paul Mendy, eveniment organizat de Ministerul Turismului şi Dezvoltării, în perioada în care era condus de Elena Udrea.

Potrivit unor surse citate de reporetrul RRA, Mădălina Verman, procurorii anticorupţie au descoperit că o parte din banii din fonduri europene,  destinaţi organizării Galei, ar fi ajuns la Rudel Obreja, care, în acea perioadă, conducea Federaţia Română de Box.

În acelaşi dosar, s-au constatat mai multe infracţiuni de corupţie, în cazul unor angajaţi ai Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 2 Februarie 2015
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste