Preşedintele Iohannis se va adresa Parlamentului pe 9 februarie

Preşedintele Klaus Iohannis va adresa primul său mesaj Parlamentului României, pe data de 9 februarie.

Preşedintele Klaus Iohannis le-a transmis luni şefilor celor două Camere o scrisoare în care precizează că doreşte să se adreseze Parlamentului pe 9 februarie.

"În conformitate cu prevederile Art. 88 din Constituţia României, republicată, doresc să adresez Parlamentului un mesaj. Vă propun ca data prezentării mesajului în şedinţa reunită a celor două Camere ale Parlamentului să fie data de 9 februarie 2015, ora 16,00",  se arată în scrisoarea adresată de şeful statului preşedintelui Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, şi preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea.

Acesta va fi primul mesaj adresat Parlamentului de preşedintele Klaus Iohannis de la preluarea mandatului, la 22 decembrie 2014.

Preşedintele Klaus Iohannis a avut astăzi consultări cu preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului, Călin Popescu Tăriceanu şi Valeriu Zgonea, pe tema priorităţilor legislative.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a afirmat că  în cadrul întâlnirii de la Cotroceni, a discutat cu preşedintele Klaus Iohannis subiecte de actualitate politică.

"Am trecut în revistă chestiuni de actualitate politică şi de perspectivă, lucruri importante care ţin de relaţia interinstituţională. Ceea ce mă bucură este însă că am constatat  la preşedinte dorinţa de comunicare şi colaborare interinstituţională, aşa cum este firesc într-o ţară normală cu instituţii solide şi care gândesc totuşi în perspectivă şi ţinând cont de interesul cetăţeanului. (...) Subiectele care au fost discutate şi la întâlnirile pe care preşedintele le-a avut cu partidele politice le-am avut şi noi ca subiecte pe ordinea de zi", a precizat Tăriceanu.

 


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 2 Februarie 2015
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste