Victor Ponta, premierul României

"Lupta pe care azi o ducem împotriva extremismului este una cât se poate de reală și o vom câștiga doar prin solidaritate și înțelegere, prin combaterea antisemitismului, xenofobiei și discriminării".

Premierul Victor Ponta îsi exprimă respectul faţă de memoria victimelor Holocaustului, arătând că ziua de 27 ianuarie, când se împlinesc 70 de ani de la eliberarea lagărului nazist de la Auschwitz-Birkenau, este un moment cu o semnificatie aparte.

"27 ianuarie este un moment cu o semnificație aparte, fiind marcată Ziua Internațională de Comemorare a Victimelor Holocaustului, 70 de ani de la eliberarea lagărului nazist de la Auschwitz-Birkenau. În 2012 am vizitat actualul Muzeu de pe teritoriul Poloniei, în semn de respect față de memoria vieților nevinovate pierdute în acea perioadă tragică, iar impresia a fost una zguduitoare, pe care o voi purta cu mine toată viața, scrie premierul într-un mesaj publicat pe site-ul guvernului.

Seful Guvernului apreciază că omenirea nu trebuie să uite niciodată această pagină tulburătoare a istoriei.

"Omenirea nu trebuie să uite niciodată această pagină tulburătoare a istoriei. Respectul pentru diversitate, toleranța și libertatea sunt valorile care pot preveni asemenea episoade întunecate ale destinului, iar ele nu trebuie încălcate niciodată. Lupta pe care azi o ducem împotriva extremismului este una cât se poate de reală și o vom câștiga doar prin solidaritate și înțelegere, prin combaterea antisemitismului, xenofobiei și discriminării, prin dorința de a construi o societate mai bună și mai unită", mai spus premierul Ponta în mesajul său.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 27 Ianuarie 2015
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste