Tudor Chiuariu, exclus din PNL

PNL a decis excluderea din partid a fostului ministru al Justiţiei Tudor Chiuariu, având în vedere decizia definitivă de condamnare a acestuia.

Senatorul Tudor Chiuariu a fost exclus din Partidul Naţional Liberal.

Conducerea PNL, reunită vineri  la Iaşi, a decis să îl excludă pe fostul ministru al Justiţiei prin procedura radierii.

"S-a luat act de încetarea calităţii de membru a senatorului Tudor Chiuariu. Soluţia a întrunit unanimitatea colegilor noştri", a spus Alina Gorghiu, în conferinţă de presă.

Ea a adăugat că în statutul PNL există un articol conform căruia un membru de partid care a fost condamnat definitiv îşi pierde calitatea de membru.

"Nu a fost o discuţie deloc plăcută. Chiar dacă a întrunit majoritatea voturilor, nu ne face plăcere situaţia în care se află domnul Chiuariu dar, în acelaşi timp, în unanimitate colegii din PNL am înţeles un lucru. Dacă vrem să ne reformăm şi să nu mai facem un discurs dublu, că ne reformăm dar în realitate nu se întâmplă nimic, vom face pas cu pas această reformă. Veţi vedea în scurt timp că PNL nu va avea probleme din punct de vedere legal, nu vor mai fi persoane care să afecteze imaginea PNL", a mai spus Alina Gorghiu.

Chiuariu a fost condamnat anul trecut la 3 ani şi jumătate de închisoare cu suspendare pentru fapte de corupţie în Dosarul "Poşta Română".

După această condamnare, el şi-a dat demisia din funcţia de preşedinte al Comisiei juridice a Senatului, nu şi din calitatea de membru al acesteia sau din funcţia de senator.

După ce numele său a apărut într-un nou dosar de corupţie, cel al retrocedărilor ilegale de păduri, la începutul acestui an, Tudor Chiuariu s-a autosuspendat din calitatea de membru al PNL, deşi colegii şi şefii de partid i-au cerut să demisioneze.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 24 Ianuarie 2015
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste