John Kerry, a prezentat condoleanţe francezilor

Secretarul de stat american, John Kerry, a prezentat condoleanţe francezilor după atentatele de săptămâna trecută în care au murit 17 oameni.

Aflat astăzi la Paris, şeful diplomaţiei americane s-a întalnit cu preşedintele François Hollande şi cu omologul său francez, Laurent Fabius.

John Kerry şi-a cerut scuze pentru că nu a fost prezent la marşul de solidaritate de duminica trecută de la Paris, la care au participat zeci de şefi de stat şi de guvern.

În tot acest timp, poliţia franceză a continuat ancheta deschisă în urma atentatelor, informeazăcorespondentul RRA la Paris, Tudor Ţepeneag.

12 persoane au fost reţinute de poliţie în cursul nopţii trecute în regiunea pariziană, precizează sursa citată.

Este vorba despre nouă bărbaţi şi trei femei. Suspecţii sunt bănuiţi că au acordat un sprijin logistic teroriştilor, mai ales furnizându-le arme şi vehicule.

Printre persoanele reţinute de poliţia franceză se află un prieten al lui Amedy Coulibaly, autorul luării de ostatici de la magazinul cu specific evreiesc unde au fost ucise patru persoane.

În ultimele zile anchetatorii au urmărit mai multe persoane identificate prin teste genetice şi prin ascultări telefonice realizate în anturajul fraţilor Kouachi, autorii masacrului de la "Charlie Hebdo", precum şi în anturajul lui Amedy Coulibaly.

Este căutată, cu şanse de reuşită se pare, maşina concubinei lui Amedy Coulibaly, Hayat Boumeddiene, care a fost reperată în Turcia pe 2 ianuarie şi a trecut frontiera în Siria pe 8 ianuarie, practic, în momentul comiterii atentatelor de la Paris.

Forţele de ordine franceze rămân în alertă, sediile organelor de presă sunt păzite şi în această dimineaţă a fost evacuată Gara de Est din Paris, unde fusese semnalată prezenţa unui bagaj abandonat şi pe care nu l-a revendicat nimeni.

Circa 300 de persoane au trebui să aştepte aproape o oră cu bagajele în mână în apropierea gării, menţionează corespondentul RRA.

În alertă rămân şi forţele de securitate din Belgia, după raidul de aseară al poliţiei, când au fost ucişi doi militanţi islamişti.

Oficialii de la Bruxelles au declarat că cei doi s-au întors din Siria şi plănuiau atacuri asupra unor obiective ale poliţiei.

Procurorii federali belgieni au anunţat cu puţin timp în urmă că vasta operaţiune de ieri a dus la arestarea a 13 persoane.

Au fost confiscate totodată puşti mitralieră, muniţie, uniforme de politiţie, bani şi documente false, potrivit corespondentului nostru.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 16 Ianuarie 2015
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste