Iohannis la întoarcerea de la Paris: A fost un marș al solidarității internaționale

Președintele Iohannis a declarat la întoarcerea de la Paris, că a participat la un marș al solidarității internationale, al voinței de a lupta împotriva terorismului.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat duminică seara că marşul de la Paris, la care a participat, nu a fost doar un marş al solidarităţii francezilor, ci un marş al solidarităţii internaţionale.

"A fost și un marș al solidarității internationale, al voinței de a lupta împotriva terorismului. A fost un semn al hotărârii noastre de a lupta împotriva extremismului de orice fel Nu au participat doar europeni, doar creștini, ci și musulmani, evrei, atei, agnostici", a afirmat Iohannis într-o declarație acordată pe Aeroportul Otopeni, la întoracerea de la Paris.

El a precizat că a discutat cu mai mulți lideri.

"Am discutat cu dna cancelar Merkel, cu dl Junker, cu dl Tusk, cu premierul Olandei, cu premierul Israleului și mulți alții", a spus Iohannis.

Președintele României i-a multumit președintelui Franței, François Hollande, pentru invitație.

"Doresc să folosesc acest prilej să îi multumesc președintelui Frantei pentru invitație și pentru călduroasa primire. Ma bucur că am putut să îi fiu alături în aceste momente grele", a afirmat Iohannis.

"Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, a fost întâmpinat la Palatul Elysee de către președintele Franței, Francois Hollande, care i-a mulțumit in mod special pentru solidaritatea manifestată în primele ore după atentatul din 7 ianuarie și pentru răspunsul prompt la invitația de a participa la marșul de astăzi de la Paris," a scris purtătorul de cuvânt al șefului statului, Tatiana Niculescu-Bran, pe contul său de Facebook.

"Președintele României l-a asigurat pe președintele Franței de sprijinul și fraternitatea poporului român. Înaintea începerii marșului, președintele Klaus Iohannis s-a mai întâlnit cu președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, cancelarul Germaniei, Angela Merkel și președintele Parlamentului European, Martin Schulz, precum și cu alti reprezentanți ai statelor europene prezenți la Paris", a adăugat Tatiana Niculescu-Bran.
 


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 11 Ianuarie 2015
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste