Legile privind cartelele preplătite şi retenţia datelor, "instrumente împotriva terorismului"

Procurorul general Tiberiu Niţu a declarat că se impun anumite instrumente legislative pentru prevenirea actelor teroriste, cum ar fi Legile privind cartelele preplătite şi retenţia datelor.

În România, autorităţile apreciază că riscul unui atac terorist este scăzut şi au decis să menţină alerta de nivel precaut.

Procurorul general Tiberiu Niţu a declarat însă, în această dimineaţă, că se impun anumite instrumente legislative pentru prevenirea unor asemenea acte. 

El a menţionat în acest sens Legile privind cartelele preplătite şi retenţia  datelor.

"Pentru o prevenire eficientă a actelor de terorism avem nevoie de instrumente potrivite şi legile privind cartelele preplătite şi retenţia datelor ar putea constitui astfel de instrumente potrivite, dacă le-am avea. Se impun a fi adoptate legi eficiente care să poată constitui instrumente foarte bune pentru a putea preveni actele de terorism", a declarat  Niţu,  la sediul Consiliului Superior al Magistraturii.

Procurorul general susţine că  nicio măsură în sprijinul luptei împotriva terorismului nu poate fi considerată "disproporţionată" în raport cu faptele.

"Important este să putem preveni, iar ca să putem preveni avem nevoie de instrumente potrivite şi astfel de acte normative care să ne poată permite să anticipăm, să cunoaştem ce fac astfel de oameni sunt nu extrem de binevenite, sunt imperios necesare", a adăugat Niţu.

Procurorul general a precizat că în prezent nu există dosare de terorism la parchete, ceea ce înseamnă că instituţiile cu atribuţii în domeniu îşi fac bine treaba.

 


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 8 Ianuarie 2015
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste