Zi de doliu în Franţa

În Franţa a fost declarată zi de doliu naţional, drept omagiu adus celor 12 victime care şi-au pierdut viaţa în atentatul terorist.

La Ambasada Franţei din Capitală drapelul a fost coborât în bernă, iar mai mulţi bucureşteni au adus flori şi au aprins lumânări pentru victimele atentatului de la Paris.

Preşedintele Klaus Iohannis şi-a schimbat poza de profil pe pagina sa de Facebook.

Într-un pătrat negru apare mesajul "Je suis Charlie"/ "Eu sunt Charlie", mesaj de solidaritate care a invadat internetul, dupa atacul terorist.

Şi premierul Victor Ponta  a postat pe internet, în limba franceză, un mesaj în care transmite condoleanţe familiilor victimelor şi poporului francez.

Zi de doliu în Franţa

Pe teritoriul Franţei au fost desfăşurate demonstraţii, în semn de solidaritate faţă de cei care şi-au pierdut viaţa în atacul de la Paris, descrişi de către preşedintele Hollande drept "eroi care au murit pentru libertate".

În Franţa, a fost declarată zi de doliu naţional, drept omagiu adus celor 12 victime.

La ora prânzului, se va păstra un minut de linişte în clădirile publice, şcoli şi alte instituţii, relatează BBC.

Clopotele de la catedrala Notre-Dame de Paris vor bate, iar preşedintele se va afla la sediul Poliţiei, din apropiere.

Liderii musulmani din Franţa au condamnat atacul şi au avertizat populaţia să fie conştientă de manipularea extremistă. Organizaţiile de jurnalişti au descris atacul drept "o zi neagră pentru libertatea presei".
 


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 8 Ianuarie 2015
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste