Mii de politişti, mobilizaţi pe străzile Parisului

Câteva mii de poliţişti sunt mobilizaţi pe străzile Parisului, pentru a-i găsi pe cei doi terorişti care au deschis focul în sediul redacţiei Charlie Hebdo, au ucis 12 oameni şi au rănit aproape 20.

Corespondentul Radio România Actualităţi transmite că este o adevărată vânătoare a făptaşilor.

În paralel, gradul de alertă teroristă a fost ridicat la nivelul maxim.

Şcolile s-au închis, serviciile speciale şi unităţile de intervenţie sunt în alertă, iar principalele locuri publice sunt supravegheate de patrule înarmate.

Preşedintele François Hollande a convocat o reuniune de urgenţă.

Potrivit corespondentului RRA la Paris, una dintre priorităţi pentru forţele de ordine franceze este să îi găsească şi să îi neutralizeze pe atacatori.

Preşedintele François Hollande, care a subliniat că Franţa este în stare de şoc, a spus că agresorii vor fi urmăriţi atât cât va fi necesar pentru a fi arestaţi, aduşi în faţa justiţiei şi condamnaţi.

El urmează să se adreseze întregii naţiuni la televiziune, la începutul serii, într-o intervenţie.

Referitor la atacul petrecut la sediul publicaţiei satirice Charlie Hebdo, de menţionat că, printre cele 12 victime se află şi trei caricaturişti renumiţi.

Mai multe mărturii făcute de martori oculari precum şi un film făcut de o persoană care s-a refugiat pe acoperişul clădirii în timpul atacului arată că cel puţin unul dintre agresori a strigat "Allah Akbar" - Allah este mare - între focurile de armă precum şi "Am răzbunat profetul".

Publicaţia Charlie Hebdo a fost ameninţată, începând cu câţiva ani în urmă, după ce a publicat caricaturi ale profetului Mahomed în 2006.

În 2011, sediul publicaţiei a fost distrus de un incendiu, calificat de atentat terorist.

Numeroase alte organe de presă din Franţa, mai ales cele care tratează actualitatea internaţională, intervenţia franceză împotriva organizaţiei teroriste Statul Islamic în Irak şi Siria se simt în acest moment ameninţate de atacuri teroriste, mai informează corespondentul RRA.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 7 Ianuarie 2015
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste