Ministrul Educaţiei promite majorarea salariilor pentru personalul nedidactic

Sorin Câmpeanu spune că se încearcă o primă creştere a veniturilor chiar de la începutul anului viitor şi speră ca majorarea să ajungă la 30% în cursul lui 2015.

Noul ministrul al Educaţiei ia în calcul o majorare imediată a salariilor pentru personalul nedidactic din învăţământ, după protestele organizate la începutul săptămânii.

Sorin Câmpeanu spune că se încearcă o primă creştere a veniturilor chiar de la începutul anului viitor şi speră ca majorarea să ajungă la 30% în cursul lui 2015.  

Sorin Câmpeanu a preluat astăzi portofoliul reunit al Educaţiei şi Cercetării şi a prezentat câteva dintre priorităţile mandatului său.

"La nivel de învăţământ universitar, priorităţile vor fi: consolidarea autonomiei, cu accent pe autonomia financiară; va fi susţinută promovarea acelor programe de studiu care generează calificări relevante pe piaţa muncii. O altă prioritate este o nouă clasificare a universităţilor. Trebuie să fie făcută într-o modalitate transparentă, care să fie coerentă cu ceea ce s-a întâmplat până acum, criteriile luate în calcul să fie general agreate, în urma unei dezbateri care deja a început", a spus Sorin Câmpeanu. 

Ministrul Sorin Câmpeanu a anunţat că va susţine promovarea unei noi legi a educaţiei, iar cu privire la învăţământul preuniversitar, a promis pentru perioada următoare detalii despre felul cum va fi gestionat procesul de schimbare a programei şi a manualelor, dar şi măsurile de combatere a abandonului şcolar.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 19 Decembrie 2014
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste