Alina Bica, cercetată într-un nou dosar

Fosta șefă a DIICOT, Alina Bica este suspectată că ar fi luat ca mită 3,5 milioane de euro prin intermediari de la omul de afaceri Ioan Niculae, pentru a tergiversa dosarul în care acesta este cercetat.

Alina Bica este cercetată de procurorii DNA într-un nou dosar, disjuns din cel în care fosta şefă a DIICOT este arestată preventiv, au declarat surse judiciare.

Sursele au precizat că Bica este suspectată că ar fi luat ca mită 3,5 milioane de euro prin intermediari de la omul de afaceri Ioan Niculae, pentru a tergiversa dosarul în care acesta este cercetat.

Pe lângă mită, omul de afaceri i-a promis acesteia că va interveni în mediul politic pentru ca Alina Bica să fie numită procuror general al României.

Aceleaşi surse au arătat că în dosar apar nume importante, printre care Liviu Dragnea, Ovidiu Tender și Dorin Cocoș.

Liviu Dragnea s-a arătat surprins şi a negat că ar fi avut vreo legătură cu Alina Bica.

"Acum aud prima dată informaţia asta şi, sigur, dacă nu ar fi de plâns, ar fi de râs. Doamne iartă-mă, cum să fac eu aşa ceva! Când am auzit că am propus-o procuror general. Nu sunt ministrul justiţiei, nu am fost ministrul justiţiei. Cui să i-o propun procuror general?", a susținut Dragnea.

Amintim că fosta şefă a luptei împotriva crimei organizate Alina Bica se află în arest preventiv sub acuzaţia de abuz în serviciu, după ce în 2011, când făcea parte din Comisia centrală pentru stabilirea despăgubirilor din cadrul ANRP i-ar fi acordat omului de afaceri Gheorghe Stelian o despăgubire ilegală pentru un teren din capitală supraevaluat la peste 62 de milioane de euro.

Potrivit unor informaţii noi din dosarele de cercetare ale DNA Alina Bica ar fi primit un teren în Snagov care îi aparţinuse unei foste soţii a lui Dorin Cocoş.

Acesta din urmă, fiul său şi soţia lui Cocoş din acel moment,  parlamentarul Elena Udrea, ar fi primit de asemenea bani în urma implicării în despăgubirea lui Stelian.

Preşedinta PMP Elena Udrea a negat aseară pe pagina sa de facebook orice implicare în acest caz.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 14 Decembrie 2014
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste