Ungaria, interesată să exporte gaze României

Ministrul delegat pentru energie, Răzvan Nicolescu, a declarat că există interes din partea Ungariei pentru a exporta gaze României.

Prezenent, joi, la Budapesta, Răzvan Nicolescu, a spus că a dorit să verifice dacă se poate ca, pe termen scurt, să fie furnizate cantităţi de gaze naturale dinspre Ungaria spre România, prin interconectorul Szeged-Arad, care în prezent funcţionează la 15% din capacitate.

Oficialul român a precizat că există interes din partea companiei ungare, de a exporta mai multe gaze în ţara noastră şi de a identifica parteneri pentru tranzacţii comerciale.

"Am putea atinge un export din Ungaria spre România, de 4-5 milioane de metri cubi gaz natural pe zi. Ieri s-au importat în România, din Ungaria, cantitatea de 800 mii de metri cubi de gaz natural. Am vrut să verific aceste lucruri şi a fost unul dintre motivele pentru care am venit astăzi, la Budapesta, pentru că, dacă tensiunile dintre Rusia şi Ucraina vor continua şi în cazul în care vor apare probleme în furnizarea cu gaz natural din Federaţia Rusă, mai ales în lunile februarie-martie, luni care prezintă o serie de provocări pentru România, să ştim dacă putem să contăm pe cantităţi de gaz natural furnizată dinspre Ungaria spre România", a declarat Nicolescu.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 12 Decembrie 2014
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste