Marko Attila a rămas fără imunitate. Cătălin Teodorescu a "scăpat"

Plenul Camerei Deputaţilor a aprobat cererea procurorilor DNA de încuviinţare a arestării preventive numai în cazul deputatului Marko Attila. În cazul deputatului Cătălin Teodorescu nu a fost întrunit numărul de voturi.

Site-ul politicaromaneasca. ro a transmis LIVE VIDEO dezbaterea din plenul Camerei Deputaţilor.

UPDATE 1 Solicitarea DNA de încuviinţare a arestării preventine pentru deputatul PDL, Cătălin Teodorescu, nu a întrunit numărul necesar de voturi pentru aprobare.

Anunţul a fost făcut  după o renumărare a votului secret cu bile din plenul Camerei Deputaţilor, fiind invocate vicii de procedură.

Iniţial, reprezentanţii comisiei de numărare a voturilor au anunţat că decizia procurorilor anticorupţie a fost aprobată de plen.

După stabilirea exactă a numărului de deputaţi prezenţi, care şi-au exprimat votul, s-a stabilit că în favoarea cererii de arestare preventivă s-au exprimat 146 de deputaţi şi 101 împotrivă, ceea ce înseamnă că solicitarea a fost respinsă.

Reamintim că, în cazul deputatului UDMR, Marko Attila, plenul Camerei şi-a dat acordul pentru arestarea preventivă.

UPDATE Cu 171 voturi  pentru şi 111 împotrivă, plenul Camerei Deputaţilor a aprobat, prin vot secret cu bile, cererea DNA de încuviinţare a arestării preventive pentru deputatul UDMR,  Marko Attila. 

Înainte de exprimarea votului, reprezentanţii grupurilor parlamentare  PNL şi UDMR s-au pronunţat pentru încuviinţarea arestării preventive a deputatului UDMR.

La această oră, se aşteaptă rezultatul votului şi în cazul deputatului PDL, Cătălin Teodorescu, pentru care DNA  a cerut, de asemenea, încuviinţare pentru arestarea preventivă

Votul care va fi dat astăzi în plenul Camerei Deputaţilor, vine după ce ieri Comisia Juridică a acestui for legislativ a aprobat solicitarea procurorilor DNA în cazul deputatului PDL, Cătălin Florin Teodorescu.

De menţionat, că, în cazul deputatului UDMR  Marko Attila, cercetat în acelaşi dosar, cererea procurorilor a fost respinsă cu 13 voturi pentru, 2 împotrivă şi 2 abţineri, de către aceeaşi Comisie Juridică.

Respingerea a fost  motivată prin lipsa de qvorum.

Pentru ca cererea să fi fost admisă ar fi fost nevoie de 14 voturi pentru.

Reamintim că cei doi sunt urmăriţi penal în dosarul retrocedărilor ilegale în care este acuzată şi fostul procuror şef al DIICOT, Alina Bica.

Deputatul PDL, Cătălin Florin Teodorescu este acuzat de abuz în serviciu în dosarul şefei DIICOT, Alina Bica.

Potrivit comunicatului DNA, în calitatea sa de fost membru al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor, Cătălin Teodorescu a săvârşit o infracţiune de corupţie, iar privarea de libertate este necesară pentru înlăturarea unei stări de pericol pentru ordinea publică în scopul asigurării bunei desfăşurări a procesului penal.

Potrivit procurorilor DNA, deputatul UDMR Marko Attila este implicat şi cercetat tot pentru abuz în serviciu într-un alt caz de retrocedare din 2011 a unui teren din capitală de 13 hectare.

La acea vreme, Marko Attila a făcut parte din comisia centrală pentru stabilirea despăgubirilor din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor care a supraevaluat terenul restituit omului de afaceri Stelian Gheorghe.

În acest dosar au fost arestate 5 persoane, printre care şefa suspendată a Direcţiei de Combatere a Terorismului Alina Bica şi fosta preşedintă a Autorităţii, Crinuţa Dumitrean.

Procurorii DNA au cerut Camerei Deputaţilor să îi ridice imunitatea parlamentară lui Marko Attila, precum şi colegului său, Cătălin Teodorescu, în vederea reţinerii şi arestării preventive.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 3 Decembrie 2014
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste