Klaus Iohannis: Astăzi mi-am depus mandatul de primar al municipiului Sibiu

Preşedintele ales, Klaus Iohannis, şi-a depus astăzi mandatul de primar al Sibiului, funcţie pe cate a deţinut-o în ultimii 14 ani.

UPDATE Preşedintele ales, Klaus Iohannis, a anunţat astăzi,  într-o conferinţă de presă,  susţinută la Sibiu, că şi-a depus mandatul de primar al acestui municipiu.

"Astăzi mi-am depus mandatul de primar al municipiului Sibiu. Acest lucru era necesar", a spus Iohannis.

Klaus Iohannis a mulţumit sibienilor care l-au ales primar.

Klaus Iohannis a susţinut o ultimă conferinţă de presă la sediul Primăriei din Sibiu, unde  va avea loc, apoi,  o şedinţă extraordinară a Consiliului Local, în care va fi desemnat un primar interimar.

Acesta îşi va exercita atribuţiile până la organizarea unui scrutin local.

Potrivit legii, alegerile trebuie să aibă loc în cel mult 90 de zile din momentul în care postul de primar este declarat oficial vacant

Klaus Iohannis şi-a început primul mandat în iunie 2000, ca reprezentant al Forumului Democrat al Germanilor din România.

În 2004, 2008 şi 2012, sibienii l-au reales cu majoritate covârşitoare de voturi.

După demisie din această funcţie, urmează să fie ales un primar interimar din rândul consilierilor locali care trebuie să opteze în majoritate pentru un succesor al lui Iohannis.

Prefectul va lua act de demisia primarului şi va emite apoi un ordin, pe care îl va trimite la Guvern, notează corespondenta RRA, Carmen Vulcan.

Pe 16 noiembrie, Klaus Iohannis a câştigat alegerile prezidenţiale, învingându-l  astfel pe reprezentantul Alianţei PSD-UNPR-PC, premierul Victor Ponta.

Preşedintele ales, Klaus Iohannis, urmează să-şi preia oficial mandatul după ce expiră, la 21 decembrie, cel al


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 2 Decembrie 2014
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste