Klaus Iohannis mizează pe o relaţie bună cu Viktor Orban

Președintele ales al României, Klaus Iohannis a afirmat că România trebuie să joace un rol sporit în regiune, nu să rămână doar un simplu membru al comunităţii occidentale.

Klaus Iohannis este încrezător că va reuşi să construiască o relaţie bună cu premierul ungar Viktor Orban, transmite agenţia ungară MTI, citând un interviu acordat de preşedintele ales al României cotidianului german Welt am Sonntag.

Conform sursei citate, Iohannis a afirmat că România trebuie să joace un rol sporit în regiune, nu să rămână doar un simplu membru al comunităţii occidentale.

"România îşi poate asuma un important rol stabilizator", a subliniat el în interviul publicat duminică și preluat de Agerpres.

Întrebat dacă împărtăşeşte opiniile adversarilor premierului ungar Viktor Orban, preşedintele ales al României a răspuns că nu s-a considerat niciodată a fi "împotriva a ceva", iar eventuale aşteptări de acest fel nu vor avea vreo influenţă asupra relaţiilor româno-ungare.

"Sunt sigur că pot construi o relaţie bună cu Viktor Orban", a menţionat Iohannis, argumentând că în relaţiile dintre cele două ţări membre ale Uniunii Europene există mai multe puncte de apropiere decât de divergenţă.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 30 Noiembrie 2014
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste