Martin Schulz pledează pentru ca R.Moldova să urmeze calea europeană

Preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, afirmă că este important ca Republica Moldova să urmeze calea europeană, indiferent cine va câştiga alegerile de duminică din această ţară.

Parlamentul European a ratificat în această lună acordul de asociere a Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

Preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, a insistat pe suveranitatea unei ţări, care decide singură ce cale va urma.

Corespondentul RRA la Bruxelles l-a întrebat pe Martin Schulz dacă embargoul impus de către Rusia produselor din Republica Moldova ar putea afecta rezultatul alegerilor de duminică.

Acesta a răspuns:Reacţia guvernului Rusiei de a impune sancţiuni economice unei ţări care a decis în deplină suveranitate ce cale să aleagă are nevoie de un răspuns, şi acesta este Acordul de asociere la Uniunea Europeană. Tratăm problema foarte serios şi este inacceptabil pentru noi să impui sancţiuni unei ţări din vecinătatea ta pentru că a decis să semneze un acord cu Uniunea Europeană. De când această colaborare cu noi reprezintă o ameninţare pentru Rusia? Iată de ce rămânem alături de Republica Moldova şi o vom sprijini.

Martin Schulz a mai spus că speră ca reziltatul alegerilor de duminică din R. Moldova să reflecte opţiunea ţării pentru Europa.

"Sper ca, oricare ar fi rezultatul alegerilor din Republica Moldova, calea pro-europeană va fi urmată de către oricine va câştiga alegerile. Parlamentul European va trimite o delegaţie de observatori împreună cu Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa la alegerile din Republica Moldova şi aşteptam cu nerăbdare o viitoare cooperare cu viitorul parlament ce va fi ales după 30 noiembrie", a mai spus înaltul oficial european, potrivit corespondentului RRA.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 27 Noiembrie 2014
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste