Ludovic Orban: Dle Ponta, daţi-vă demisia din funcţia de prim-ministru!

Astăzi, în dezbaterea din plenul Camerei Deputaţilor, liderul PNL, Ludivic Orban i-a cerut premierului Ponta să demisioneze din cauza organizării deficitare a alegerilor prezidenţiale din diaspora.

Prezent la  dezbaterea solicitată de PNL pe tema organizării alegerilor din străinătate, premierul Victor Ponta a spus, în discursul său, că actuala lege electorală 370 din 2004 trebuie schimbată pentru că numai ţine cont de realităţile demografice actuale.

Din opoziţie, deputatul PNL Ludovic Orban i-a cerut demisia prim-ministrului şi a solicitat Parchetului să-i pedepsească pe cei vinovaţi pentru organizarea defectuoasă a alegerilor de peste hotare. 

Ludovic Orban l-a mai acuzat pe Ponta de încălcarea dreptului fundamental acordat prin Constituţie, cu privire la exercitarea votului.

Liberalul a declarat că legislaţia în vigoare prevede pedepse cu închisoarea pentru oricine împiedică dreptul la vot. 

"Dle Ponta, daţi-vă demisia din funcţia de prim-ministru! În ceea ce priveşte încălcarea dreptului fundamental şi împiedicarea exercitării dreptului de vot, solicit de la această tribună Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie să nu trateze această anchetă ca pe o anchetă oarecare. Violarea dreptului la vot constituie cea mai gravă încălcare a democraţiei", a susţinut liderul liberal. 

Victor Ponta: Cred că este o jignire pentru românii din Diaspora să fie reprezentaţi de bufoni

Premierul i-a dat replica liberalului Orban, afirmând că este "o jignire" pentru românii din diaspora să fie reprezentaţi de "bufoni" .

"Aş vrea ca atunci, şi voi participa la acest lucru ca deputat, ca lider de partid la aceste dezbateri, aş vrea să luăm deciziile, însă, repet, raţional, cu bun-simţ şi cu gândire pentru soluţii, nu cu demagogie, nu cu bufonerii din partea unor bufoni pe care îi ştim foarte bine, cu gândul că în 2007-2008 mulţi dintre români au plecat din ţară tocmai pentru că unii care erau miniştri la Transporturi furau cu sutele de milioane şi cum a spus domnul Vasile Blaga în 2009 că Ludovic Orban ar trebui arestat, pentru că nu a fost arestat şi atunci mulţi români au considerat că aici e o ţară în care hoţii şi bufonii rămân în continuare, bufoni care dacă nu ar fi fost pe lista USL nu ar fi fost astăzi în Parlament, cu siguranţă, ca să ne dea lecţii, cred că este o jignire pentru românii din Diaspora să fie reprezentaţi de bufoni", a afirmat Ponta.

De altfel, în discursul ţinut în faţa parlamentarilor, premierul Victor Ponta a subliniat că prevederile legii care reglementează organizarea votului în ţară şi în străinătate sunt depăşite de realităţile demografice şi de tendinţele de liberă circulaţie în spaţiul UE.

Primul-ministru a precizat că se impune o evidenţă exactă a românilor din diaspora şi a propus parlamentului adoptarea legislaţiei care să permită introducerea votului prin corespondenţă sau a votului electronic.

AUDIO Victor Ponta, discursul integral pe prima pagină a site-ului, în playerul AUDIO


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 25 Noiembrie 2014
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste