Klaus Iohannis, în topul încrederii românilor

Preşedintele ales Klaus Iohannis este politicianul cu cea mai spectaculoasă creştere a încrederii populaţiei în ultima perioadă.

Potrivit unui sondaj IRES, dat publicităţii astăzi, în intervalul de dinaintea campaniei electorale şi până la anunţarea rezultatelor alegerilor, încrederea românilor în Klaus Iohannis a crescut de la 24 la 61 la sută.

Cei mai mulţi dintre respondenţi sunt optimişti atunci când sunt întrebaţi dacă sunt de părere că Iohannis va reuşi să îşi pună în practică promisiunile electorale, majoritatea tinzând să creadă că da.

Peste 80% dintre români cred că preşedintele ales al României, Klaus Iohannis, va reuşi să îşi pună în practică promisiunile electorale.

50%  din populaţiei consideră că proiectele lui Traian Băsescu nu ar trebui continuate de noul preşedinte.

37% dintre respondenţi declară că România va beneficia de sprijinul Germaniei datorită faptului că are un preşedinte de etnie germană, în timp ce 43% consideră că acest lucru este probabil.

Doar 16% dintre intervievaţi sunt mai sceptici din acest punct de vedere.

Prima măsură pe care ar trebui să o ia Iohannis în calitate de preşedinte al României, în opinia celor mai multe dintre persoanele intervievate, face referire la crearea locurilor de muncă - 15,2%.

Următoarea măsură considerată prioritară de o proporţie semnificativă a intervievaţilor este combaterea corupţiei - 13,9%.

Prima ţară pe care ar trebui să o viziteze noul preşedinte după învestire este Germania, în opinia a aproximativ 40% dintre persoanele intervievate.

Alţi 10% consideră că prima ţară vizitată ar trebui să fie Statele Unite ale Americii, iar 7% menţionează Republica Moldova.

Sondajul a fost realizat pe 20 noiembrie, pe un eşantion reprezentativ, prin metoda interviului telefonic, şi are o eroare de plus-minus 2,7 la sută.

CV Klaus Iohannis


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 23 Noiembrie 2014
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste