Meleșcanu: BEC nu a oferit clarificări privind suplimentarea secţiilor de vot din străinătate

Ministerul Afacerilor Externe constată că BEC nu a oferit clarificările necesare în problema suplimentării numărului secțiilor de vot din străinătate.

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, a declarat vineri că BEC nu a oferit clarificări' cu privire la suplimentarea secţiilor de votare din străinătate, adăugând că niciuna din propunerile MAE nu a fost acceptată.

"În ceea ce priveşte suplimentarea numărului de secţii de votare, faţă de solicitarea MAE din 11 noiembrie 2014 ca BEC să adopte hotărâri sau decizii, în conformitate cu Legea nr. 370/2004, prin care să se clarifice fără echivoc temeiul legal pentru înfiinţarea de noi secţii în străinătate precum şi procedurile aferente şi termenele legale de înfiinţare şi de constituire sau contestare, după caz, la birourile electorale ale acestora, MAE constată că BEC nu a oferit clarificările necesare", a spus Meleşcanu, într-o conferinţă de presă.

El a susţinut că MAE a făcut tot ceea ce ţinea de minister. Potrivit lui Meleşcanu, niciuna din propunerile pe care MAE le-a făcut BEC nu a fost acceptată.

"Mă refer aici la propuneri pe care le-am înaintat referitoare la simplificarea rubricilor din tabelul electoral şi la modificarea adreselor unor secţii de vot cu păstrarea numerotării acestora", a explicat Meleşcanu.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 14 Noiembrie 2014
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste