Dosare penale deschise în ziua alegerilor pentru fraudă la vot

Dosarele penale deja deschise vizează infracţiuni precum neglijenţă în serviciu, lovire, furt şi fraudă la vot.

Ministerul Afacerilor Interne anunţă că până la această oră s-au înregistrat 32 de sesizări cu privire la posibile încălcări ale legii electorale.

9 dintre ele s-au dovedit, însă, fără bază reală.

Dosarele penale deja deschise vizează infracţiuni precum neglijenţă în serviciu, lovire, furt şi fraudă la vot.

În judeţul Caraş-Severin, s-a raportat lipsa a 400 de buletine de vot, dar procesul electoral a continuat, întrucât la fiecare secţie au fost distribuite, de la început, cu 10% mai multe voturi decât era necesar.

În Dâmboviţa, s-a semnalat că mai multe persoane ofereau bani, iar primarul unei localităţi dădea produse alimentare în schimbul voturilor.

În Argeş, la o altă secţie de votare lipsea o ştampilă cu menţiunea "votat", iar în Ilfov, un minor ar fi votat, deşi nu avea voie, potrivit legii.

"Cele mai multe sesizări au fost semnalate în mediul rural. Cinci fapte contravenţionale au fost constatate în urma verificărilor şi au fost aplicate amenzi în valoare de 2.000 de lei. Angajaţii MAI vor verifica în continuare toate aspectele care le sunt semnalate cu privire la derularea procesului electoral, iar de fiecare dată când vor fi constatate încălcări ale legislaţiei electorale, vor fi luate măsurile legale care se impun, a spus purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne, Monica Dajbog.

Următoarea raportare de la Ministerul Afacerilor Interne va fi la ora 17:00.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 2 Noiembrie 2014
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste