Pregătirile pentru alegeri, în linie dreaptă. Ce riscă cei care votează de mai multe ori

Ministrul de Interne, Gabriel Oprea, atrage atenţia că încălcarea legii în ziua votului se pedepseşte cu închisoarea.

Toate materialele necesare scrutinului prezidenţial de duminică au fost distribuite primăriilor, iar mâine vor fi predate preşedinţilor Birourilor Electorale, a anunţat ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea.

El a precizat, în cadrul unei videoconferinţe cu prefecţii, ce măsuri au fost luate pentru buna desfăşurare a alegerilor. 

Aproape 60 de mii de angajaţi ai Ministerului de Interne sunt mobilizaţi în ziua votului pentru asigurare ordinii publice, paza secţiilor de votare, cât şi pentru prevenirea infracţiunilor electorale, a anunţat ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea.

De asemenea, Poliţia Română a detaşat în fiecare judeţ ofiţeri specialişti pentru a monitoriza activităţile din competenţa structurilor teritoriale de Poliţie.

Votul multiplu se pedepseşte cu închisoarea--fb1

Ministrul de Interne,Gabriel Oprea, atrage atenţia că încălcarea legii în ziua votului se pedepseşte cu închisoarea.

"Votarea de două sau mai multe ori, introducerea în urnă a mai multor buletine de vot sau votarea fără a avea acest drept constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la şase luni la trei ani. Aceeaşi pedeapsă este prevăzută şi pentru care oferă bani, bunuri sau alte foloase în scopul determinării alegătorului să voteze sau să nu voteze un anumit candidat. Nicio abatere nu va fi tolerată. Legea este una pentru toţi, iar cine o va încălca va fi sancţionat", a subliniat Oprea.

Cetăţenii care nu se află în localitatea de domiciliu pot vota la orice secţie din ţară numai după ce declară în scris şi pe propria răspundere că nu au mai votat şi nu vor mai vota la acest tur de scurtin.

Alegătorii nestransportabili îşi pot exercita dreptul de vot prin intermediul urnei speciale, în baza unei cereri scrise adresate preşedintelui Biroului Electoral al secţiei de votare, depuse cel târziu cu o zi înaintea votului.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 31 Octombrie 2014
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste