Secţiile de votare pot fi consultate online. Vezi la ce secţie eşti arondat

Fiecare alegător are adresa arondată unei secţii de vot. Secţiile de vot pentru alegerile prezidenţiale de duminică, 2 noiembrie, pot fi consultate pe internet.

Duminică, între orele 7:00 şi 21:00 românii votează  pentru unul din cei 14 candidaţi care vor să ocupe funcţia de preşedinte al României.

Alegătorii care au împlinit vârsta de 18 ani, inclusiv în ziua votării, pot să-şi exprime opţiunea în baza unui act de indentitate valabi.

Fiecare alegător are adresa alocată unei secţii de votare.

Informaţii puteţi afla la adresa de internet www.registrulelectoral.ro.

Persoanele aflate în altă localitate votează la orice secţie, fiind înscrise pe listele suplimentare; cetăţenii români cu domiciliul în străinătate pot vota la secţiile organizate în afara graniţelor ţării, în baza unui act de identitate valabil.

Pentru alegerile prezidenţiale nu sunt organizate secţii speciale, cum ar fi în gări, sau în aeroporturi.

Votarea începe la ora 7:00 şi se încheie la ora 21:00, persoanele aflate în secţia de votare în momentul închiderii urnelor pot să-şi exprime opţiunea electorală.

Alegătorul va primi un singur buletin de vot.

Ffiecare cetăţean îşi exprimă opţiunea personal, pentru ca votul să fie valabil.

Ştampila trebuie pusă în interiorul patrulaterului care conţine numele candidatului. 

"Recomand tuturor cetăţenilor să respecte prevederile legale, să aibă asupra lor acte de indetitate, în baza cărora pot să voteze în termen de valabilitate şi este bine ca fiecare dintre noi să verificăm din timp; şi să nu primească bunuri pentru a fi determinat să-şi exercite dreptul de vot într-un sens sau altul", a spus vicepreşedintele Autorităţii Electorale Permanentene, Marian Muhuleţ.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 30 Octombrie 2014
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste