Legea securităţii cibernetice, prioritate de gradul 0

8% dintre utilizatorii de internet sunt reticenți față de tranzacțiile pe internet de teama fraudelor. Legea securității cibernetice ar putea face mai sigure tranzacțiile pe Internet.

Aproape o treime dintre români folosesc reţelele de socializare.

În acelaşi timp, însă, aproape 50% din populaţie nu înţelege beneficiile utilizării Internetului.

În acest moment, peste 7 milioane de români sunt activi pe reţelele de socializare, dar, din datele Ministerului pentru Societatea Informaţională, numai un număr foarte mic, 8%, foloseşte Internetul pentru cumpărături sau vânzări.

Cu alte cuvinte, comerţul electronic este încă un beneficiu, de care ne temem sau pe care nu ştim cum să-l fructificăm.

Cei peste 7 milioane de cunoscători şi utilizatori ai ceea ce din ce în ce mai des este numit 'e-commerce' sunt un bun pe care autorităţilor vor să-l exploateze, pentru că este vorba de capacitatea de contributori la iniţiative guvernamentale, după cum preciza un responsabil al aceluiaşi minister.

Cât despre cei 8% dintre români care se dovedesc reticenţi faţă de tranzacţiile pe Internet, motivul este, se pare, unul major: teama de fraude, argument care le face pe autorităţi să se gândească la vigilenţă sporită în domeniul securităţii cibernetice.

Legea securităţii cibernetice este, de altfel, pe masa Senatului şi responsabilii din ministerul de resort spun că este o prioritate de grad zero.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 28 Octombrie 2014
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste