Opoziţia din Ungaria cere modificarea legislaţiei

Opoziţia din Ungaria vrea să modifice legislaţia, pentru ca oficialii vizaţi de anumite interdicţii să fie obligaţi să anunţe acest lucru.

Iniţiativa survine deciziei Statelor Unite de a interzice accesul pe teritoriul american al unor oficiali ungari, ca urmare a unor suspiciuni de corupţie.

Formaţiunea Coaliţia Democratică, condusă de fostul premier Ferenc Gyurcsány, a pregătit un proiect de lege în baza căruia membrii guvernului şi funcţionarii publici care sunt vizaţi de interdicţii de intrare în alte state vor fi obligaţi să anunţe acest lucru.

Parlamentarul acestei formaţiuni Ágnes Vadai a declarat astăzi că informaţiile privind interdicţiile de călătorie în alte ţări, aplicate în cazul unor astfel de persoane, ar trebui să fie de interes public şi să poată fi furnizate celor care le solicită.

Şi reprezentanţii formaţiunii "Împreună - Dialog pentru Ungaria" au anunţat că vor înainta un proiect de lege similar Parlamentului, astfel încât toate persoanele aflate în funcţii care necesită verificări din perspectiva securităţii naţionale să fie obligate să informeze în termen de trei zile autorităţile competente dacă au primit interdicţii de a intra într-un stat membru al Uniunii Europene sau NATO.

Precizările reprezentanţilor celor două formaţiuni din opoziţie au fost făcute în contextul în care Ambasada Statelor Unite ale Americii de la Budapesta a anunţat că şase cetăţeni ungari, angajaţi ai guvernului sau aflaţi în legătură cu acesta, au primit interdicţie de a intra pe teritoriul american din cauza unor suspiciuni de corupţie.

Însărcinatul cu afaceri al Ambasadei Statelor Unite la Budapesta a lansat ieri cel mai dur avertisment de până acum la adresa Ungariei.

El a spus că, în cazul în care actualul trend de răspândire a corupţiei va continua, s-ar putea ajunge la un nivel la care cooperarea cu Statele Unite ca aliat nu ar mai fi posibilă.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 21 Octombrie 2014
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste