Calimente cere audierea conducerii SIE pe tema ofițerului acoperit

Preşedintele Comisiei parlamentare de Control al Activităţii Serviciului de Informaţii Externe vrea audierea conducerii SIE, în legătură cu afirmațiile președintelui Traian Băsescu privind ofițerul acoperit.

Preşedintele Comisiei parlamentare de Control al Activităţii Serviciului de Informaţii Externe, liberalul Mihăiţă Calimente, va solicita audierea conducerii interimare a SIE în legătură cu afirmaţiile preşedintelui Traian Băsescu, potrivit cărora premierul Victor Ponta ar fi fost ofiţer acoperit, iar fostul director al Serviciului, Teodor Meleşcanu, ar fi refuzat să îl informeze în acest sens.

Mihăiţă Calimente a menţionat că speră ca audierile sa aibă loc cât mai repede, deşi parlamentarii se află în campanie electorală.

"Este obligatorie convocarea Comisiei SIE. Prin afirmaţiile făcute de preşedinte aseară, a rezultat într-un fel sau altul că fostul director al Serviciului, domnul Meleşcanu, ar fi încercat să acopere sau chiar l-a sprijinit pe domnul Ponta. Pe domnul Meleşcanu şi pe domnul Ponta şi pe domnul preşedinte Traian Băsescu nu putem să-i invităm. Noi suntem o comisie de supraveghere şi de control numai a activităţii SIE. Domnul Meleşcanu nu mai este director SIE", a spus Mihăiţă Calimente.

Traian Băsescu a declarat, aseară, la un post de televiziune, că Victor Ponta a fost ofiţer SIE, în perioada 1997 - 2001, fapt ce l-a propulsat de la Parchetul Judecătoriei Sectorului 1, unde a fost repartizat în 1995 ca procuror, direct la Parchetul General, în 1998.

Victor Ponta a respins acuzaţiile, în această dimineaţă, pe care le cataloghează drept "minciuni".

El a subliniat că după ce a terminat Faculatea de Drept a respectat legile şi şi-a servit ţara ca magistrat şi ca ministru.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 14 Octombrie 2014
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste