Klaus Iohannis: Sibiul este cartea mea de vizită

Candidatul Alianţei Creştin Liberale, Klaus Iohannis, îşi propune să promoveze o altfel de politică dacă va fi ales preşedinte al României.

El spune că oraşul Sibiu, unde este primar, reprezintă cartea sa de vizită.

"Eu vreau să merg la Cotroceni fiindcă vreau să fac altfel de politică, cu mai puţină gălăgie şi cu mai multă aplecare asupra problemelor. Oamenii ar trebui să mă aleagă dacă-şi doresc mai puţine vorbe şi mai multe fapte, dacă-şi doresc soluţii şi dacă-şi doresc ceea ce-mi doresc şi eu pentru România mea, să fie prosperă şi puternică",  a afirmat el.

Klaus Iohannis a mai menţionat că nu există nici o apropiere între el şi Traian Băsescu, aşa cum speculează adversarii politici - ne-a transmis corespondentul RRA de la Botoşani, Gina Poenaru.

Preşedintele Traian Băsescu: O susţin pe Elena Udrea

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat într-o declaraţie de presă că rămâne consecvent în a o susţine pe Elena Udrea, candidatul Partidului Mişcarea Populară.

El a precizat că nu are nicio înţelegere cu ceilalţi candidaţi, care, în opinia sa, nu sunt politicieni apţi pentru a deveni preşedintele României - ne-a informat redactorul RRA Oana Bâlă.

Victor Ponta: Orice iniţiativă privată care creează locuri de muncă va fi şi trebuie sprijinită

Candidatul Alianţei PSD-UNPR-PC, Victor Ponta, a declarat la Bistriţa că oricine creează locuri de muncă şi plăteşte salarii trebuie sprijinit.

Premierul Victor Ponta s-a întâlnit cu reprezentanţii unei firme germane care îşi va extinde capacitatea de producţie în România.

"Orice iniţiativă privată care creează locuri de muncă va fi şi trebuie sprijinită şi, oricât o să mă critice cineva, eu tot o să apăr locurile de muncă şi tot o să spun că oricine plăteşte salarii trebuie să fie sprijinit. Mai departe, dacă cineva nu respectă legile sau face evaziune fiscală, sigur că plăteşte. Dar cel mai important lucru pentru România este crearea şi păstrarea locurilor de muncă", a afirmat el. (Reporter: Cristiana Sabău)

Kelemen Hunor consideră că lipsesc dezbaterile pe proiecte politice

Candidatul UDMR la Preşedinţia României, Kelemen Hunor, a declarat că în această campanie electorală şi-ar fi dorit mai multe dezbateri privind proiectele politice.

El s-a arătat dispus să dezbată public, alături de ceilalţi candidaţi, programul său electoral.

"Aş fi dorit mai multe dezbateri pe proiecte, dar nu prea se întâmplă. Nu vreau să fac aprecieri, am treburi mult mai importante decât să fac aprecieri. Am în acest moment şi în această perioadă de gând să transmit mesajul meu. Aprecierile le facem după", consideră Kelemen Hunor. (Reporter: Raul Matiş)

Szilagyi Zsolt, candidatul Partidului Popular Maghiar din Transilvania, consideră că programul său electoral ar putea să stopeze furtul banilor pentru proiectele de anvergură.

Szilagyi Zsolt are o propunere concretă.

"Instituţii din Transilvania să preia aceste fonduri. Noi credem că Transilvania, ardelenii, chiar şi o alianţă a judeţelor transilvănene ar fi un manager mult mai eficient şi mult mai ieftin pentru România, pentru dezvoltarea infrastructurală", susţine el.(Reporter: Stelian Radu Cacuci)

Călin Popescu Tăriceanu, mulţumit de dezvolarea în teritoriu a PLR

Călin Popescu Tăriceanu, candidat independent, spunea la Slobozia că se va baza în această campanie electorală şi pe dezvoltarea noilor structuri din teritoriu ale Partidului Liberal Reformator. Un exemplu în acest sens este cel din Ialomiţa, preciza Călin Popescu Tăriceanu.

"Mă bucur că găsesc la Slobozia şi la Feteşti deja organizaţii constituite încadrate cu oameni tineri, cu oameni de valoare. Mă refer la întreprinzători, mă refer la cei care au venit alături de noi. Sigur că am nevoie de suportul lor şi nu numai al lor", a spus Călin Popescu Tăriceanu.(Reporter: Gheorghe Zavelea)

Monica Macovei:Sunt singurul candidat cinstit dintre toţi candidaţii

Candidatul independent Monica Macovei vrea să fie, în calitate de preşedinte, angajatul cetăţenilor. Monica Macovei a vorbit şi despre proiectele politice pe care le-a realizat.

"Sunt singurul candidat cinstit dintre toţi candidaţii, sunt singurul care, când a promis că face ceva, a făcut. Am făcut DNA, de exemplu, şi uitaţi-vă cum funcţionează, şi am făcut şi Directiva confiscării averilor în Parlamentul European. Văd că lumea o iubeşte foarte mult. Aşa este, important e să luăm banii murdari, ca să-i readucem, să-i investim în educaţie, în sănătate", a declarat Macovei.(Declaraţia a fost facută la Medgidia şi consemnată de corespondentul nostru Mona Constantinescu)

Dan Diaconescu, sigur că va câştiga voturi în mediul rural

Candidatul PP-DD, Dan Diaconescu, a declarat în turneul din judeţul Prahova că în mediul rural va câştiga cele mai multe voturi.

Dan Diaconescu: În opinia noastră, în micile localităţi ale ţării suntem siguri că vom câşiga. Apoi sigur că o să ne îndreptăm şi către marile localităţi şi către mediul rural şi cred că în aceste zone sau în asemenea zone românii trăiesc cel mai greu dintre toţi românii.(Reporter: Simona Uţă)


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 13 Octombrie 2014
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste