Audierea comisarilor desemnaţi se apropie de final

Eurodeputaţii au audiat luni după amiază, în comisiile de specialitate, doi vicepreşedinţi desemnaţi de către preşedintele ales al Comisiei Europene, Jean Claude Juncker.

Este vorba de Alenka Bratuşek pentru portofoliul Uniune energetică, şi Vadlis Dombrovski, pentru cel al zonei euro şi dialogului social.

Audierile ar urma să se încheie mâine, urmând ca votul în plen pentru noua Comisie Europeană să fie dat pe 22 octombrie.

Potrivit corespondentei RRA, în această seară este aşteptată cu interes audierea italiencei Federica Mogherini, desemnată ca şefă a diplomaţiei europene.

Urmând să ocupe această funcţie, doamna Mogherini declara în urmă cu câteva zile că prioritatea sa ar fi rezolvarea problemei migraţiei şi va acorda o atenţie deosebită securităţii la Marea Mediterană ca poartă de intrare pentru imigranţi, dar şi pentru eventuali terorişti.

Slovena Alenka Bratuşek, audiată la ora 19.00, a fost acuzată de către unii eurodeputaţi că s-ar fi autodesemnat comisar din poziţia de lider al guvernului în ţara sa.

În timpul audierilor ea a fost întrebată despre un cântec comunist pe care-l cânta public cândva şi despre unele declaraţii antieuropene pe care le-ar fi făcut în trecut.

Alenka Bratuşek a răspuns că nu a fost membră a Partidului Comunist şi că, din contră, în Slovenia este criticată că este mult prea apropiată de Bruxelles.

De precizat că la finalul audierilor sunt aşteptate rapoartele comisiilor, menţionează corespondentul RRA la Bruxelles.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 6 Octombrie 2014
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste