Relația dintre România și Ungaria, "de importanță strategică"

Cooperarea dintre Ungaria şi România este una de imporanţă strategică, susține noul ministru ungar de externe, Péter Szijjártó.

Relaţia dintre România şi Ungaria este una de importanţă strategică, a declarat astăzi noul ministru ungar de externe, Péter Szijjártó, într-o conferinţă de presă la care a fost prezent şi corespondentul Radio România Actualităţi la Budapesta, Emil Groza.

Ministrul ungar al afacerilor externe şi comerţului exterior, Péter Szijjártó, a declarat pentru Radio România Actulități, cu prilejul unei conferinţe de presă în care a prezentat structura instituţiei pe care o conduce, că cooperarea dintre Ungaria şi România este una de imporanţă strategică.

Acesta a precizat că România este a doua mare piaţă de export pentru Ungaria, iar cooperarea economică dintre cele două ţări influeţează performanţele economiei externe ungare şi, astfel, şi pe cele ale întregii economii naţionale.

"Interesul Ungariei este acela de a menţine cea mai echilibrată, cea mai eficientă şi cea mai stabilă cu putinţă relaţie cu România. Eu, personal, asta şi fac", a spus Péter Szijjártó, care a amintit că recent a avut loc la Budapesta o reuniune a Comisiei Mixte Româno-Ungare de Cooperare Economică, fiind înregistrate progrese în multe domenii, iar ministrul român al economiei, Constantin Niţă, i-a lansat atunci o invitaţie, de a efectua o vizită în România, pe care intenţionează să o onoreze.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 1 Octombrie 2014
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste