Iohannis vrea o soluţie rapidă a instanţei în privinţa incompatibilităţii sale

Candidatul ACL la Preşedinţie, Klaus Iohannis, susţine că este nevoie de o soluţie cât mai rapidă a justiţiei în cazul său, astfel încât campania electorală "să nu mai viciată de atacuri".

 Preşedintele PNL, Klaus Iohannis   susţine că Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie trebuie să dea o soluţie cât mai rapidă în procesul în care Agenţia Naţională de Integritate îl acuză de incompatibilitate în funcţie.

"Din respect pentru cei peste două milioane două sute de români și familiile lor care au ales să mă sprijine în această campanie electorală, semnând pentru candidatura mea,  consider că este nevoie din partea Înaltei Curți de Casație și Justiție de o soluție cât mai rapidă la această speță", susţine Iohannis într-un comunicat de presă.

Astfel, crede Iohannis, campania electorală nu va mai fi "viciată" de atacuri împotriva sa.

"Mă bucur că se dorește fixarea unui termen rapid pentru a rezolva o temă care este în mod fals folosită de către contracandidații mei la alegerile prezidențiale.

Îmi exprim speranța ca odată cu clarificarea acestui subiect, campania electorală să nu mai fie viciată prin folosirea unor astfel de atacuri", susţine Iohannis.

El mai afirmă că are încredere în Justiţie.

Termenul de judecată stabilit de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în dosarul de incompatibilitate al lui Klaus Iohannis a fost stabilit pentru joi dimineaţă.

Potrivit legii, persoanele declarate în incompatibilitate nu mai pot ocupa o funcţie publică timp de 3 ani.

ANI îl declară pe Iohannis incompatibil

Săptămâna trecută, preşedintele Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), Horia Georgescu, a trimis conducerii ÎCCJ o cerere prin care solicită acestei instanţe să stabilească un prim termen în vederea judecării urgente a 33 de dosare care au ca obiect incompatibilităţile de tip "RAJA", printre care se află şi cel al preşedintelui PNL, Klaus Iohannis.

Pe 25 septembrie 2013, Curtea de Apel Alba Iulia a anulat raportul ANI prin care s-a constata că primarul Sibiului, Klaus Iohannis, s-a aflat în stare de incompatibilitate.

ANI a contestat decizia iar dosarul a ajuns la instanţa supremă.

În aprilie 2013, Klaus Iohannis a fost declarat în stare de incompatibilitate de ANI, deoarece deţine simultan funcţia de primar al Sibiului şi reprezentant al municipalităţii în Adunarea Generală a Acţionarilor de la SC Apă Canal SA şi SC Pieţe SA.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 24 Septembrie 2014
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste