Orchestra Simfonică Radio din Stuttgart concertează la RadiRo

Festivalul RadiRo organizat de Radio România continuă cu concertul Orchestrei Simfonice Radio din Stuttgart.

În această seară, la Sala Radio, mezzosoprana Ruxandra Donose va fi solista concertului susţinut de Orchestra Simfonică Radio din Stuttgart pe scena Festivalului Internaţional al Orchestrelor Radio, RadiRo.

Aseară, pe scenă s-au aflat Orchestra Radio din Praga şi pianistul Horia Mihail, care au ridicat sala în picioare.

O nouă seară RadiRo dedicată lui Richard Strauss.

Sub semnul marelui compozitor născut în urmă cu 150 de ani a stat cel de-al doilea concert al Orchestrei Simfonice Radio Praga.

La pupitru s-a aflat dirijorul-şef al ansamblului, Ondrej Lenard. 

"Mă bucură faptul că în programul festivalului se regesc atâtea lucrări de Richard Strauss", a spus Ondrej Lenard. 

Spectaculosul şi spumosul vals din Cavalerul Rozelor, urmat de Burlesca pentru pian şi orchestră, ambele de Richard Strauss, au făcut deliciul publicului în prima parte, iar pianistul Horia Mihail a vrăjit publicul din nou. 

"Nouă ne place foarte mult Horia Mihail, e al nostru, îl iubim, cântă minunat, iar în seara aceasta parcă s-a depăşit pe sine", au afirmat spectatorii.

Orchestra Simfonoică Radio din Cehia nu putea încheia miniturneul său din Festivalul RadiRo fără o nouă lucrare a creatorului naţional Antonin Dvorak.

Concertele Festivalului Internaţional al Orchestrelor Radio sunt transmise în direct de Radio România Cultural şi Radio România Muzical.

Premierul Victor Ponta felicită Radio România

Evenimentul cultural a fost remarcat şi de premierul Victor Ponta, care a felicitat Radio România pe pagina sa de Facebook pentru organizarea Festivalului Radiro.

"Sunt mândru că Radio România organizează un eveniment cultural de o asemenea ţinută europeană" - a mai spus premierul Victor Ponta.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 24 Septembrie 2014
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste