Traian Băsescu: 99,9% nu va fi o agresiune din partea Federaţiei Ruse împotriva României

Preşedintele Traian Băsescu a declarat duminică seară, la Palatul Cotroceni, că după Summitul NATO din Ţara Galilor, de săptămâna trecută, va creşte prezenţa militară terestră, aeriană şi navală, inclusiv în România.

Şeful statului a declarat că ţara noastră va fi apărată în condiţiile unei agresiuni din partea Federaţiei Ruse. Traian Băsescu.

El a subliniat că nu consideră posibil scenariul prezentat de omologul său ucrainean, Petro Poroşenko, care declarase că dacă nu va exista solidaritate în rândul comunităţii internaţionale, Rusia ar putea cuceri în scurt timp Varşovia, Vilnius, Riga şi Bucureştiul.

Traian Băsescu a amintit că preşedintele american, Barack Obama, a vorbit despre prezenţa forţelor americane în Marea Neagră, pentru exerciţii comune cu cele române şi bulgare.

Traian Băsescu a mai apreciat că summitul NATO, desfăşurat recent, la Newport, Ţara Galilor, a confirmat soliditatea şi solidaritatea Alianţei Nord-Atlantice.

Şefului statului a precizat că România are un plan de contingenţă şi un plan de acţiune, în cazul în care este atacată.

Cele două documente sunt scenarii elaborate de militarii NATO, prin care securitatea României ar putea fi afectată.  

"România este, în momentul de faţă, în urma deciziilor de la acest summit NATO, o ţară care va fi apărată în orice scenariu în care ar putea fi atacată. Mai mult decât atât, în baza deciziilor summitului, în cel mai scurt timp, structurile militare de la NATO şi structurile naţionale trebuie să elaboreze disponibilităţile de forţe în interioriul NATO, pentru ca România să fie apărată în oricare din scenariile de război", a afirmat Băsescu.  

99,9% nu va fi o agresiune din partea Federaţiei Ruse împotriva României, dar rămâne restul, care ţine de un comportament iraţional al acestei ţări, a mai spus Traian Băsescu, care a declarat că obiectivul NATO este un răspuns rapid la noile ameninţări de securitate.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 8 Septembrie 2014
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste