Sprijinul acordat de Rusia separatiştilor din Ucraina, "trebuie sancţionat"

Premierul Victor Ponta susţine că trebuie găsite soluţii pentru ca Ucraina să îşi poată păstra integritatea teritorială şi suveranitatea.

Premierul Victor Ponta a declarat  că sprijinul pe care Federaţia Rusă îl acordă separatiştilor din estul Ucrainei trebuie sancţionat şi condamnat.

El a spus că în contextul acestei crize regionale, România trebuie să reprezinte, pentru Uniunea Europeană şi pentru Statele Unite ale Americii, un factor de sprijin şi de stabilitate.

Victor Ponta a precizat că eventuale decizii referitoare la situaţia din Ucraina vor fi luate în şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării de săptămîna viitoare.

"Trebuie să sprijinim Ucraina, Moldova, Georgia, trebuie să condamnăm şi să sancţionăm intervenţia şi sprijinul pe care Federaţia Rusă îl acordă separatiştilor şi trebuie să găsim împreună soluţiile pentru ca Ucraina să poată să îşi păstreze integritatea terotorială şi suveranitatea. Este important ca România să fie din acest punct de vedere - în primul şi în primul rând pentru Moldova, dar şi pentru Ucraina şi Georgia - trebuie să fie cel mai important partener şi pentru Uniunea Europeană, Statele Unite ale Americii trebuie să fim acel factor de sprijin şi de stabilitate regională de care este foarte mare nevoie", a spus Ponta.

Premierul Vitor Ponta a vizitat  digul din satul Beiu, judeţul Teleorman, afectat în luna aprilie de inundaţii.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 29 August 2014
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste