Mediul și Sănătatea primesc bani la rectificarea bugetară

Ministerul Mediului va primi la rectificare 50 de milioane de lei pentru combaterea inundațiilor. Alte beneficiare ale rectificării sunt Sănătatea, Educația, Transporturile și Justiția.

Guvernul a aprobat prima rectificare bugetară pe acest an

La începutul şedinţei de Guvern, premierul Victor Ponta a declarat că această primă rectificare bugetară din 2014 este una pozitivă.

Ministerul Mediului va primi la rectificare 50 de milioane de lei, credite de angajament pentru lucrări ţintite pe zona de amenajări şi combatere a inundaţiilor, deşi iniţial urma să piardă 25 de milioane de lei.

Potrivit şefului guvernului, sume suplimentare semnificative primesc printre altele Ministerele Sănătăţii. Educaţiei, Apărării, Ministerul Economiei, Ministerul Transporturilor, Ministerul Muncii şi Autoritatea Electorală Permanentă, pentru organizarea alegerilor prezidenţiale.

Ministerul Sănătăţii primeşte 500 milioane lei şi Casă de Asigurări de Sănătate - 165 milioane lei, Educaţia - 150 milioane lei pentru plata titlurilor executorii şi 20 milioane pentru grădiniţe şi două universităţi, Ministerul Transporturilor - 350 milioane lei, în special pentru CFR, Ministerul Economiei - 300 milioane lei pentru ajutoare de minimis şi retehnologizare, Ministerul Justiţiei - 43 milioane lei pentru cheltuieli de personal, administrare şi finalizarea unor sedii de instanţe şi Parchete, la Cultură şi Culte câte 10 milioane lei, precum şi 600 de milioane lei pentru arieratele autorităţilor locale, iar MAI primeşte 200 milioane lei pentru Autoritatea Electorală Permanentă - banii pentru organizarea alegerilor şi credite de angajament de 136 milioane lei pentru retehnologizarea autoutilitarelor şi maşinilor de intervenţie.

Conform proiectului de rectificare bugetară, publicat cu două zile în urmă pe site-ul MFP, a fost luată în considerare o creştere economică de 2,8% faţă de 2,2%.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 31 Iulie 2014
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste